TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sådan bliver Windows Phone 8

Efter lanceringen af Surface for blot få dage siden er Microsoft nu også klar med Windows Phone 8.

forfatter
Publiceret 21/06/2012 - 08:27

Ved første blik er det den opgraderede startskærm, som tiltrækker opmærksomhed. Man skal på en helt anden måde kunne gøre den personlig, med flere fliser og mulighed for selv at vælge størrelsen af dem, og hvad der skal vises. På den måde kan en brugers startskærm vise billeder og vejr, mens en anden har børskurser og SMS, og en tredje anvender den til sociale medier.Ligesom med introduktionen af Android 4, så findes der nu standardiserede skærmstørrelser, som går fra 1280×720 til 1280×768 og 800×480 pixels.

På indersiden er der sket en masse, hvor støtte til flerkerne processorer er et must for at hamle op med Android-mobilernes oprustning. Understøttelse af microSD gør, at man kan følge samme vej som Android-mobilerne og mindske den indbyggede hukommelse og nedbringe mobilens pris, samtidig med at krævende kunder selv kan udvide hukommelsen.

Internet Explorer 10 siges at være den hurtigste mobile browser, samtidig med at den beskytter brugeren mod indtrængende og svindel på nettet.

Windows Phone 8 er også forberedt til en fremtid med mobilbetalinger. Indbygget NFC-understøttelse gør, at mobilen kan kommunikere med betalingsterminaler og andre enheder, og softwaren Windows 8 Wallet skal håndtere pengene.

På navigationsfronten får man adgang til Nokia Kort, så man slipper for at være online for at kunne finde rundt, når man er i udlandet.

For udviklere er den gode nyhed, at operativsystemet har meget til fælles med Windows 8. Det vil derfor være meget nemmere at udvikle programmer til både computere, tablets og mobiler.

At købe apps kommer til at blive lettere takket være en butik integreret i Windows 8. Det vil også være meget lettet at opdatere sin mobil takket være trådløse opgraderinger. Man behøver altså ikke at tilslutte den til computeren.Det store problem er dog, at det ikke vil være muligt at opgradere nuværende WP7-mobiler med det nye operativsystem. Microsoft har ganske vist sagt, at den nye grænseflade også kommer til WP7, men det er en ringe trøst for alle, som har købt Nokias flagskib og forventede de samme generøse opdateringsmuligheder, som man har med iOS og Android.

Nokia har selv lovet at lancere modeller baseret på WP8, men også Samsung, HTC og Huawei kommer med modeller.

Windows Phone 8 lanceres i efteråret, sandsynligvis i forbindelse med Microsoft Surface og Windows 8.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend