Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sådan bliver Windows Phone 8

Efter lanceringen af Surface for blot få dage siden er Microsoft nu også klar med Windows Phone 8.

Skrevet af / 21/06/2012 - 08:27
Sådan bliver Windows Phone 8

Ved første blik er det den opgraderede startskærm, som tiltrækker opmærksomhed. Man skal på en helt anden måde kunne gøre den personlig, med flere fliser og mulighed for selv at vælge størrelsen af dem, og hvad der skal vises. På den måde kan en brugers startskærm vise billeder og vejr, mens en anden har børskurser og SMS, og en tredje anvender den til sociale medier.Ligesom med introduktionen af Android 4, så findes der nu standardiserede skærmstørrelser, som går fra 1280×720 til 1280×768 og 800×480 pixels.

På indersiden er der sket en masse, hvor støtte til flerkerne processorer er et must for at hamle op med Android-mobilernes oprustning. Understøttelse af microSD gør, at man kan følge samme vej som Android-mobilerne og mindske den indbyggede hukommelse og nedbringe mobilens pris, samtidig med at krævende kunder selv kan udvide hukommelsen.

Internet Explorer 10 siges at være den hurtigste mobile browser, samtidig med at den beskytter brugeren mod indtrængende og svindel på nettet.

Windows Phone 8 er også forberedt til en fremtid med mobilbetalinger. Indbygget NFC-understøttelse gør, at mobilen kan kommunikere med betalingsterminaler og andre enheder, og softwaren Windows 8 Wallet skal håndtere pengene.

På navigationsfronten får man adgang til Nokia Kort, så man slipper for at være online for at kunne finde rundt, når man er i udlandet.

For udviklere er den gode nyhed, at operativsystemet har meget til fælles med Windows 8. Det vil derfor være meget nemmere at udvikle programmer til både computere, tablets og mobiler.

At købe apps kommer til at blive lettere takket være en butik integreret i Windows 8. Det vil også være meget lettet at opdatere sin mobil takket være trådløse opgraderinger. Man behøver altså ikke at tilslutte den til computeren.Det store problem er dog, at det ikke vil være muligt at opgradere nuværende WP7-mobiler med det nye operativsystem. Microsoft har ganske vist sagt, at den nye grænseflade også kommer til WP7, men det er en ringe trøst for alle, som har købt Nokias flagskib og forventede de samme generøse opdateringsmuligheder, som man har med iOS og Android.

Nokia har selv lovet at lancere modeller baseret på WP8, men også Samsung, HTC og Huawei kommer med modeller.

Windows Phone 8 lanceres i efteråret, sandsynligvis i forbindelse med Microsoft Surface og Windows 8.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top