Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Sådan ser Android ud uden Google

Huawei har allerede bekræftet, at Mate 30 Pro kommer til Danmark. Nu har vi haft fingrene i vidunderet.

Skrevet af / 27/10/2019 - 23:27
Sådan ser Android ud uden Google

Huawei lancerede topmodellen Mate 30 Pro d. 19. september ved et stort arrangement i München. Men supermobilen er endnu ikke kommet på hylderne i de danske butikker.

Kameramodulet på bagsiden af Mate 30 Pro er cirkulært, så det ligner en kameralinse på et “rigtigt” kamera. (Foto: Peter Gotschalk)

Og selvom Huawei allerede har bekræftet, at Mate 30 Pro kommer til Danmark på et senere tidspunkt, så bliver det op ad bakke for kinesernes nyeste topmobil. Den er nemlig kommet i klemme i den aktuelle handelskrig mellem USA og Kina.

Den deraf følgende amerikanske boykot af Huawei betyder, at firmaer som Google, Intel og Qualcomm været tvunget til at stoppe alt samarbejde med Huawei, hvilket bl.a. betyder, at den kinesiske virksomhed bliver afskåret fra at anvende fremtidige udgaver af Googles version af Android-styresystemet, herunder Google-apps som Gmail, YouTube, Chrome og Google Maps.

Android uden Google Mobile Services

Derfor er Huawei Mate 30 Pro den første smartphone fra Huawei, som nok kommer med Android, men uden Googles tjenester og apps, herunder Google Mobile Services, som er den cloud-platform, der afvikler alle de apps, du kan downloade fra Google Play.

I stedet er Mate 30 Pro baseret på en open source-udgave af Android samt Huaweis eget mobile økosystem, Huawei Mobile Services, og firmaets egen app-butik, Huawei AppGallery.

Sådan ser hjemmeskærmen ud på Huawei Mate 30 Pro. Ingen Google Play, men i stedet Huawei AppGallery placeret helt centralt. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Allerede i juni måned kunne vi fortælle, at Huawei var i gang med at henvende sig til app-udviklere verden over for at få dem til at gøre deres apps tilgængelige i Huawei AppGallery, og i München afslørede Huaweis globale topchef, Richard Yu, så, at den kinesiske virksomhed har planer om at investere 1 mia. USD (rundt regnet 6 mia. DKK) i sit eget udviklings- og licensprogram, Huawei Mobile Services.

Ifølge Richard Yu er der allerede er over 1 millioner udviklere i økosystemet på globalt plan, og mere end 45.000 Android-apps er allerede tilgængelige via Huawei AppGallery. Det gælder dog ikke populære apps som Facebook og WhatsApp.

Mate 30 Pro er endnu ikke helt klar til det danske marked. Eksemplaret, som Huawei viste frem til den lukkede præsentation, bugnede stadig af kinesiske apps. (Foto: Peter Gotschalk)

Huawei Mate 30 Pro eller Huawei Mate 30 Pro 5G

I forbindelse med den danske lancering af Huawei Nova 5T, en mellemklasse-mobil der allerede kom på markedet i andre dele af verden før sommeren, inviterede Huawei en lille kreds af danske tech-journalister til en lukket præsentation af Huawei Mate 30 Pro. Direktøren for Huawei i Danmark, kinesiske RenKe, bekræftede endnu engang, at det er planen, at Mate 30 Pro skal lanceres i Danmark, men noget præcist tidspunkt vil han ikke lægge sig fast på.

Her er Huawei AppGallery. Den kinesiske app-butik indeholder allerede 45.000 apps, men måske ikke så mange, du lige kender. (Foto: Peter Gotschalk)

 

“Vi er stadig ved at undersøge, om vi skal lancere Mate 30 Pro eller Mate 30 Pro 5G,” forklarede RenKe, der også understregede, at der skal aftaler på plads med operatører og butikker, før en lancering i butikkerne kan komme på tale.

Og det er WhatsApp heller ikke. (Foto: Peter Gotschalk)
Facebook er ikke til at finde i Huawei AppGallery. (Foto: Peter Gotschalk)

Men Huawei havde et eksemplar af supermobilen med på mødet, så de tilstedeværende journalister, herunder Lyd & Billedes udsendte medarbejder, kunne få mulighed for at danne sig sit eget indtryk.

Vi fik bl.a. mulighed for at se, hvordan Android ser ud helt uden skyggen af Google (hvilket du kan se konkrete eksempler på på billederne i denne artikel), og desuden fik vi også et førstehåndsindtryk af telefonens design og skærm.

Dommen efter mindre end fem minutter med Huawei Mate 30 Pro? Denne smartphone er så lækker, at i hvert fald denne skribent ville være villig til at give Android uden Google en chance!

Læs mere om Huawei Mate 30 Pro – herunder alle specifikationer – her!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top