TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Så meget ligner den forgængeren

Galaxy S III har haft mindre end et år på posten som verdens førende Android smartphone. Nu er Galaxy S 4 lanceret, men er forskellene store nok til, at Samsung kan holde fast i førstepladsen?

forfatter
Publiceret 15/03/2013 - 00:57

Vi hvis starter på at kigge på de kolde fakta, så ligner den nye Samsung Galaxy S 4 sin forgænger på en prik. Hvis man ikke er nørd, vil man med stor sandsynlighed slet ikke kunne se forskel på de to telefoner.

Samsung Galaxy S 4

 • Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Skærm: 5” Full HD Super AMOLED, 441 ppi
 • Processor: 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core
 • Hukommelse: 2 GB ram + 16/32/64 GB lager (+ microSD op til 64 GB)
 • Kamera: 13 MP + 2 MP
 • Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, IR
 • Størrelse: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
 • Vægt: 130 gram
 • Batteri: 2600 mAh

Samsung Galaxy S III 4G

 • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
 • Skærm: 4,8” HD Super AMOLED
 • Processor: 1,4 GHz Exynos quad-core
 • Hukommelse: 1 GB ram / 16 GB (+ microSD op til 64 GB)
 • Kameraer: 8 MP + 1,9 MP
 • Trådløst: 4G/LTE, NFC, BT 4.0, 802.11a/b/g/n
 • Størrelse: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
 • Vægt: 133 gram
 • Batteri: 2100 mAh

Kigger man nærmere på specifikationerne, er der ingen tvivl om, at den nye Galaxy S 4 har flere kræfter end forgængeren – herunder bedre kamera, hurtigere processor, mere hukommelse og ikke mindst mere lagerplads, da den kommer i to versioner med henholdsvis 32 GB og 64 GB, hvor S III kun fandtes i en 16 GB-udgave. Skærmen er også blevet en smule større – nu 5” mod tidligere 4,8” – og ikke mindst opløsningen er blevet bedre og er gået fra HD til Full HD.

Det er dog, når vi kigger på Samsungs egne apps og features, at S 4 adskiller sig en smule mere fra S III, end udseendet lader os vide.

Øjenbevægelser
Galaxy S III kunne registrere, at du kiggede på skærmen, så pauseskærmen ikke blev aktiveret, så længe du rettede blikket mod skærmen. S 4 kan til en vis grad styres, uden brugeren behøver røre ved skærmen. Kigger man for eksempel på en video og retter for et kort øjeblik blikket et andet sted hen, så pauser videoen automatisk, indtil man begynder at kigge på den igen. Desuden kan du med S 4 scrolle op og ned gennem indholdet i emails eller på websider blot ved øjenbevægelser. Hvor godt dette kommer til at fungere i praksis, ser vi meget frem til at teste…

Sociale fotos
Med Galaxy S III kunne man linke ansigter i sit fotoalbum til den enkelte persons mediestreams. Når man så havde lavet indstillingen, skulle man blot se på et billede for at kunne se personens status. Med S 4 kan man nu sætte lyd til de billeder, man tager, og man kan også tage billeder med telefonens bagerste og forreste kamera samtidigt. Billederne kombineres derefter og skaber et billede med brugeren i midten af sine oplevelser. Størrelse, ramme og andre detaljer vælger man selv.

Galaxy S 4 passer på din sundhed
S Health hedder funktionen, der bl.a. indeholder en mad- og træningsdagbog, der kan hjælpe brugeren med at holde sig sund og rask. Man kan f.eks. tjekke din vægt på telefonen med tilbehøret Samsung Body Scale, eller man kan fastgøre Samsungs S-band på sit håndled for at få en god nats søvn – det sikrer angiveligt, at man vågner op under den rette REM-cyklus. Galaxy S 4 kan også give brugeren statistik over hans eller hendes aktiviteter i løbet af dagen. Og med Samsung Heart Rate Monitor kan man måle sin puls.

Spørgsmålet er bare om disse og de andre nye funktioner, som er kommet til med Samsung Galaxy S 4 – herunder S-Translator, der kan oversætte tale til tekst eller omvendt i realtid – faktisk virker efter hensigten. Og om de er dét, der skal til for at få kunderne til atter engang at strømme i butikkerne for at købe Samsungs flagskibsmodel.

Vi er ikke så sikre. Hvad mener du? Giv din mening til kende i kommentarfeltet under artiklen.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
9 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend