Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Relancerer “dum” Nokia 2660 til unge

Relanceret klapmobil skal ramme TikTok-generationen.

Skrevet af / 30/05/2023 - 12:26
Relancerer “dum” Nokia 2660 til unge

Den er målrettet Generation Z og millenials, Nokias redesignede 2660 klapmobil, og det er der en helt bestemt grund til. Det er nemlig de unge (op til cirka 35 år), der i især USA og Asien er begyndt at skifte deres smartphones ud med “dumme” telefoner.

I følge Counterpoint Research udgjorde salget af de såkaldte “feature phones” sidste år 2% af det amerikanske marked, men salget er stigende. Til gengæld faldet salget af smartphones. Og det er de unge, som driver udviklingen.

Den grønne farve kalder producenten for Lush Green. (Foto: HMD Global OY)

Det handler om at begrænse sin skærmtid for at beskytte sig selv mod stressende faktorer og i stedet skabe et liv med plads til fordybelse og mere fokus på nære relationer. Derfor er der ikke skyggen af en notifikation i sigte og ingen adgang til sociale medier.

Mobilerne har et kamera, som tager trendy, Y2K grynede billeder og det tætteste, man kommer på underholdning er det klassiske spil, Snake, en FM radio og MP3-afspiller. Og så har den en indbygget lommelygte, så man kan læse i en bog, når nu man alligevel ikke surfer på nettet.

Farverne er til gengæld ikke spor kedelige “Lush green” og “Pop Pink” hedder de to friske kulører, som telefonen nu leveres i.

Nokia 2660 fåes i to kække farver. (Foto: HMD Global OY)

Klapmobiler hitter

Nokia, hvis mobiler i dag bliver produceret under licens af finske HMD Global, rider med på en bølge, hvor unge på blandt andet TikTok simpelthen kræver fliptelefoner. Hele 49 millioner views har hashtagget #bringbackflipphones. Også selvom man paradoksalt nok ikke kan gå på TikTok med en såkaldt “dumbphone”.

Til gengæld er prisen konkurrencedygtig. HMD Global annoncerede sidste år, at de trak sig fra luksusmarkedet og har i stedet valgt at fokusere på telefoner i de mere overkommelige prisklasser. Nokia 2660 sælges da også til en pris på 699 kroner.

At mobilerne lanceres nu, netop i tide til festivalsæsonen, er næppe nogen tilfældighed. Skulle telefonen forsvinde i en mosh pit, kan en ny købes uden alt for store lommesmerter. Og en anden festivalvenlig feature er batteriet, som holder i dagevis.

Fliptelefoner bruges primært til at tale i. (Foto: HMD Global OY)

 

Specifikationer

 • Dimensioner: 108 x 55 18,9 mm
 • Vægt: 123 gram
 • Størrelse:2,8 tommer
 • Sekundært display: 1.77″ QQVGA
 • Opløsning: 2.8″ QVGA
 • Bagkamera: 0,3 MP
 • Bluetooth: 4.2
 • Headset stik:3,5 mm
 • USB-forbindelse: Micro USB (USB 2.0)
 • Intern lagerplads: 128 MB
 • MicroSD-kort understøtter op til:32 GB
 • RAM:48 MB
Pernille Redder
(f.1977) Journalist på L&B Home. Pernille har arbejdet som journalist og redaktør i TV-branchen siden 2003. Blandt andet på DR, TV 2 Øst, TV 2 Fyn og som redaktør på Copenhagen TV Festival. Pernille skriver ærligt og kontant om alt det, der gør livet som blandt andet husejer og forælder sjovere og nemmere.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Scroll to Top