TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Project Tango bliver til virkelighed

Motorola demonstrerer Googles Augmented Reality på kommende mobil.

forfatter
Publiceret 13/06/2016 - 11:52

Google har gennem det seneste år talt meget om sit projekt med at udvikle Augmented Reality, hvor de fysiske omgivelser blandes med computerskabte informationer. På Lenovos Tech World-konference i San Francisco kunne den kinesiske elektronikgigant, som ejer Motorola og også producerer de kendte ThinkPad bærbare computere, afsløre, at de bliver de første til at lancere en mobil, som bruger teknikken. Men hvad indebærer egentlig Project Tangos teknik? Her er en demonstration fra Google I/O-konference i maj:

Sensorerne i mobiltelefonen kan spore, hvordan du bevæger dig i tre dimensioner. Den kan konstant måle afstanden til objekter og gennem dette lære, hvordan miljøet omkring dig ser ud, og oprette en virtuel repræsentation af det.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo
En praktisk anvendelse er boligindretning. Afstandsmåleren i mobilen kan måle i tre dimensioner, hvilket betyder, at du ikke behøver at klatre rund på stiger med en tommestok i hånden.
Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Dette blev demonstreret live på scenen for at illustrere, hvordan man kan se, om en genstand ville passe i hjemmet.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Boligvarehuset Lowe viste på pressekonferencen, hvordan man arbejder på en app, der kan vise kunderne i realtid, hvordan møbler ville se i deres hjem.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Noget man også demonstrerede ved først at lægge et trægulv, og derefter møblere det.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Teknologien kan også anvendes til indlæring.

Et eksempel på dette er en app, som er udviklet af American Museum of Natural History, der viser tredimensionale dinosaurer i naturlig størrelse, som du kan placere i dine omgivelser.

Foto: Google
Foto: Lenovo

Selvfølgelig kan teknologien også bruges til spil. Her demonstrerede Google, hvordan man placere dominobrikker i sit hjem og få dem til at falde. Hurtigere end i virkeligheden og uden behov for oprydning bagefter.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Læs mere på Googles sider om Tango.

Her kan læse mere om Motorolas mobil PHAB2 Pro med Tango.

Annonce
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv en kommentar

En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Billede