Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Print din næste hakkebøf

Det amerikanske firma Modern Meadow er ved at udvikle teknologi, som gør det muligt at printe kød ved hjælp af biologisk masse fra en 3D-printer.

Skrevet af / 20/08/2012 - 01:14
Print din næste hakkebøf

Så er der gode nyheder på vej til alverdens slagtekvæg og -svin. Det amerikanske firma Modern Meadow (oversat: moderne eng/græsmark) fra Missouri er ved at færdigudvikle en såkaldt bioprinter!

Teknologien skal kunne fremstille spiseligt kød samt læder til sko og jakker. I fremtiden, ønsker Modern Meadow, skal bøffen, flæskesværene og de nye lædersko altså ikke komme fra levende dyr, men af en biomasse bestående af forskellige slags levende celler, som så bliver printet til det ønskede produkt af en 3D-printer.

Gabor og Andras Forgacs, som står bag Modern Meadow, har allerede startet en anden virksomhed baseret på bioprintning – nemlig firmaet Organovo, som under mottoet “Tissue on demand” fremstiller biologisk væv til medicinske formål såsom forsøg med medikamenter og transplantationer.

Ifølge Modern Meadow er moderne kvæg- og svineopdræt omkostningstungt og ekstremt belastende for miljøet. Når produktionsomkostningerne ved fremstilling af kunstigt kød gør produktet billigere end ”den ægte vare”, håber Modern Meadow på med tiden helt at kunne afskaffe slagterier og brugen af levende dyr som menneskeføde.

Kilde: golem.de

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top