TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Print din næste hakkebøf

Det amerikanske firma Modern Meadow er ved at udvikle teknologi, som gør det muligt at printe kød ved hjælp af biologisk masse fra en 3D-printer.

forfatter
Publiceret 20/08/2012 - 01:14

Så er der gode nyheder på vej til alverdens slagtekvæg og -svin. Det amerikanske firma Modern Meadow (oversat: moderne eng/græsmark) fra Missouri er ved at færdigudvikle en såkaldt bioprinter!

Teknologien skal kunne fremstille spiseligt kød samt læder til sko og jakker. I fremtiden, ønsker Modern Meadow, skal bøffen, flæskesværene og de nye lædersko altså ikke komme fra levende dyr, men af en biomasse bestående af forskellige slags levende celler, som så bliver printet til det ønskede produkt af en 3D-printer.

Gabor og Andras Forgacs, som står bag Modern Meadow, har allerede startet en anden virksomhed baseret på bioprintning – nemlig firmaet Organovo, som under mottoet “Tissue on demand” fremstiller biologisk væv til medicinske formål såsom forsøg med medikamenter og transplantationer.

Ifølge Modern Meadow er moderne kvæg- og svineopdræt omkostningstungt og ekstremt belastende for miljøet. Når produktionsomkostningerne ved fremstilling af kunstigt kød gør produktet billigere end ”den ægte vare”, håber Modern Meadow på med tiden helt at kunne afskaffe slagterier og brugen af levende dyr som menneskeføde.

Kilde: golem.de

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend