TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

OnePlus er klar med 120 Hz Fluid Display-skærme i 2020

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Topchef i OnePlus Pete Lau har på Twitter postet to videoer, der fremviser den nye 120 Hz skærm, som vi regner med at se i mindst én af OnePlus’ nye smartphones i den kommende OnePlus 8-serie.

I 2019 lancerede OnePlus adskillige mobiler med 90 Hz-skærm – herunder OnePlus 7 Pro og Oneplus 7T – og den hurtige refresh-rate gav en langt mere flydende og hurtig brugeroplevelse end på de fleste konkurrerende mobiler.

Den højere opdateringshastighed betyder nemlig, at hele brugerfladen på mobilen – alle menuer, ikoner og animationer – vises med flere billeder i sekundet end ellers.

Og nu er OnePlus altså klar til at gå fra 90 Hz til 120 Hz, hvilket skal gøre bl.a. scrolling-oplevelsen ekstremt flydende og endnu mere responsiv.

MEMC

De nye OnePlus-mobiler får 2K AMOLED-skærme, som leveres af Samsung, og ud over den højere opdateringsfrekvens har OnePlus også fået indbygget såkaldt bevægelsesudjævningsteknologi, MEMC (motion estimation and motion compensation), som er en metode, vi kender fra TV’er.

MEMC er designet til at få videoer til at se bedre ud ved at øge antallet af “frames” i billedet. Dermed optimeres videoindhold, som originalt er optaget med 24 fps eller 30 fps, så det kan afspilles med mindst 60 fps og skærmens høje opdateringsfrekvens dermed udnyttes bedre.

Desuden kan vi forvente en høj lysstyrke på op til 1.000 nit, hvilket skulle kunne garantere, at mobilen også kan bruges uden besvær i stærkt sollys.

Du kan læse mere om OnePlus’ nye skærmteknologi i dette blog-indlæg på firmaets eget webforum.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.