Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Omrokeringer i toppen af tablet-markedet

Siden pandemiens slutning har salget af tablets været faldende, men Samsung og Huawei har faktisk øget deres markedsandel.

Skrevet af / 09/05/2023 - 17:24
Omrokeringer i toppen af tablet-markedet

Under pandemien gik det godt for tablet-markedet, da børnene skulle have fjernundervisning, og de voksne ikke længere skulle være på kontoret hele tiden. I første kvartal sidste år blev der solgt hele 38 millioner tablets. Øverst på listen var ikke overraskende Apple, Samsung, Amazon og Lenovo.

Men nu, hvor analysefirmaet IDC har offentliggjort dette års tal for første kvartal, ser tingene anderledes ud. For det første er det samlede salg faldet med 19 procent til 30,7 millioner. Det lyder måske som en katastrofe, men det er faktisk blot en tilbagevenden til, hvordan det så ud før pandemien i 2018-19.

Tabel: IDC

Mere overraskende er det, at nedgangen har ramt leverandørerne meget forskelligt. Alle har en nedgang i det faktiske antal leverede enheder. Værst er det gået ud over Amazon, som mistede 62 (!) procent og dermed mere end halverede sin markedsandel. Lenovo er nok heller ikke tilfreds med sit tab på 37,1 procent.

I toppen ser det dog anderledes ud. Apple øgede sin markedsandel til 35 procent og Samsung til 23,1 procent. Tilsammen har de altså 58 procent af markedet. Mere dramatisk er det for Huawei, som kun har mistet 9,7 procent og dermed pludselig befinder sig på en tredjeplads!

IDC ser også en forandring i, hvad det er, der sælger. Her vurderer Anuroopa Nataraj:

…large screen tablets, ideal for remote learning and hybrid work situations, increased significantly in share compared to pre-pandemic levels.”

Fremtiden ser imidlertid lysere ud, da IDC ser nye aktører komme med spændende produkter nu.

OnePlus’ recent launch and the upcoming Pixel Tablet from Google are clear signs that there’s appetite from the supply side. Google’s re-entry is of particular interest as it has the potential to improve Android’s tablet experience while also making the tablet an integral part of the smart home,” siger Jitesh Ubrani, research manager på IDC.

Kilde: Analysefirmaet IDC

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Scroll to Top