Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Nyt Android hedder Android 10

Slut med at navngive Android-versioner efter desserter.

Skrevet af / 22/08/2019 - 16:10
Nyt Android hedder Android 10

Cupcake, Donut, Gingerbread, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat og Oreo. Det er blot nogle af de “efternavne” Googles kommercielle version af Android-styresystemet har haft, siden første version blev tilgængelig for godt 10 år siden.

Men nu er det slut med dessert-betegnelser for kommende Android-versioner. Det stod klart i dag, da Google afslørede det officielle navn for den nyeste Android-version, som bliver officielt tilgængelig om få uger og indtil videre har været kendt under kodenavnet Android Q.

Det nye navn bliver Android 10, hvilket ganske enkelt er en henvisning til versionsnummeret. Det skriver Google i en blog-post.

“Som et globalt styresystem er det vigtigt, at vores navne er lette at forstå og genkendelige for alle i verden,” skriver Sameer Samat, Vice President for product management således i blog-indlægget og forklarer videre:

“For eksempel er det svært at høre forskel på R og L på nogle sprog. Så når nogle mennesker udtaler Android Lollipop, er det ikke tydeligt for enhver, at navnet henviser til versionen efter KitKat. […] Vi er også klar over, at tærter (pies) ikke er en dessert alle steder i verden, og at skumfiduser (marshmallows), selvom de er lækre, ikke er så populært over det hele, som de er i USA.”

Nyt design

I samme åndedrag afslørede Google også, at Android får et nyt logo – nu med den lille grønne robot som et integreret del af det visuelle design.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top