Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Ny topmodel til 3.000 kroner

Huawei har netop lanceret det nye smartphone-flagskib, Ascend P7, og erklærer dermed priskrig i high-end segmentet.

Skrevet af / 07/05/2014 - 17:19
Ny topmodel til 3.000 kroner

På vores breddegrader er den kinesiske mobilproducent Huawei mest kendt for billige mobiltelefoner som Ascend Y530, men med Ascend P6, som blev lanceret sidste år, gjorde firmaet sit første alvorlige forsøg på at gøre sig gældende på det lukrative marked for dyre high-end smartphones.

På verdensplan har Huawei solgt 4 millioner eksemplarer af Ascend P6, og firmaet er nu på en tredjeplads på det globale smartphone-marked. Det sagde i hvert fald Richard Yu, topchef for Huaweis forretning for forbrugerelektronik, da han i dag ved et pressemøde i Paris stod i spidsen for lanceringen af Huaweis nye topmodel, Ascend P7.

ascend p7 hand

Hvor Ascend P6, da vi testede den sidste år, virkede som et lidt halvhjertet forsøg på at udvikle et rigtigt high-end produkt, så har Huawei med Ascend P7 rullet ærmerne op og ladet ambitionerne få frit løb.

Kan man forelske sig i en smartphone?
Ifølge Joonsuh Kim, Huaweis designchef, som har stået i spidsen for designet af Ascend P7, har målet været at få forbrugerne til at forelske sig i produktet. Om det er lykkedes, er det endnu for tidligt at sige noget om, men der er i hvert fald blevet brugt mange kræfter på at designe en smartphone, som kan være med i toppen rent kvalitetsmæssigt.

Huawei Ascend P7 er med sine 6,5 mm en del tyndere end Samsung Galaxy S5.
Huawei Ascend P7 er med sine 6,5 mm en del tyndere end Samsung Galaxy S5.

Med sine 6,5 mm er Ascend P7 ganske vist ikke den tyndeste smartphone fra Huawei hidtil – Ascend P6 målte blot 6,18 mm – men hvor Ascend P6 havde en bagside af børstet metal, kommer Ascend P7 nu med glasoverflade (fremstillet af Corning Gorilla Glass 3) både for og bag. Bagsiden er fremstillet af hele 7 lag glas, hvilket sikrer et metallisk look, mens telefonens fire kanter er fremstillet af aluminium.

ascend p7 white shimmer

Skærmen har også fået en kraftig opgradering og er nu på 5” med Full HD opløsning (1920 x 1080p), hvilket giver en pixeltæthed på svimlende 445 ppi.

Brugerfladen, Huaweis egen Emotion UI, kommer med over 100 forskellige temaer med forskellige baggrunde og farveskemaer.

ascend p7 in use

Teknologisk vitaminindsprøjtning
Også på den teknologiske front er Ascend P7 et stort skridt i den rigtige retning. Den kommer med en 1,8 GHz HiSilicon Kirin 910T quad-core processor og 4G/LTE af typen Cat4, der i Danmark understøttes af både TDC Mobil, Telia og Telenor og som tillader download-hastigheder på op til 150 mbps. Med Ascend P7 kan man også bruge to SIM-kort på samme tid. For at spare plads har Huawei udviklet en slæde, som passer til både SIM-kort og microSD-kort, så hvis man vil udvide hukommelsen med ekstra lagerplads må man dog nøjes med at bruge ét SIM-kort ad gangen.

Som det kan ses på billedet understøtter Ascend P7 to samtidige SIM-kort.
Som det kan ses på billedet understøtter Ascend P7 to samtidige SIM-kort.

Men især kameraet har været vigtigt for Huawei i denne omgang. Det forklarede Changzhu Li, Head of Technology Planning, i forbindelse med lanceringen. Derfor har man for eksempel indbygget et frontkamera på hele 8 MP og en blænde på f/2.4, så telefonen kan tage knivskarpe “selfies”, og samtidig har man tilføjet en panorama-funktion til frontkameraet, så det også kan tage gruppe-selfies.

ascend p7 selfie

Det primære kamera er på 13 MP og kommer blandt andet med en dedikeret billedbehandlingschip, som skal gøre det både bedre og hurtigere. Således kan det tage gode billeder selv i mørke omgivelser, hævder Huawei, mens Ultra Snapshot-funktionen lader brugeren tage et billede på 1,2 sekund fra slukket tilstand.

Som både HTC One M8 og Samsung Galaxy S5 kommer Ascend P7 med en såkaldt Ultra Power Saving funktion, så telefonen kan holde strøm i op til én dag med kun 10% tilbage på batteriet.

I første omgang må vi undvære den lyserøde model på det danske marked.
I første omgang må vi undvære den lyserøde model på det danske marked.

Pris og tilgængelighed
Huawei Ascend P7 er i presale hos Telia fra i dag og kan findes hos Call me og Telia fra den 23. maj. Senere kan den også købes hos andre operatører og forhandlere. Prisen er 3.000 kroner, og den fås i hvid og sort. På det europæiske marked i øvrigt er den anbefalede udsalgspris EUR 449.

Specifikationer
Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat + Emotion UI 2.3
Skærm: 5”, 1080 x 1920 Full HD, 445 ppi
Processor: 1,8 GHz HiSilicon Kirin 910T quad-core
Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB lager (+ 32 GB via microSD)
Kamera: 13 MP + 8 MP (f/2.4)
Trådløst: 4G/LTE (Cat4), 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
Mål: 139,8 x 68,8 x 6,5 mm
Vægt: 124 g
Batteri: 2500 mAh

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top