Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kan Google Lens identificere dine hudproblemer

Har du et underligt udslæt eller en hudirritation, kan Google Lens nu hjælpe dig med at finde ud af, hvad det er.

Skrevet af / 21/06/2023 - 12:32
Nu kan Google Lens identificere dine hudproblemer

Google Lens har længe været et godt værktøj til at identificere det, du kigger på. Hvilken slags blomst er det? Hvilken hunderace er det? Hvad hedder det monument, du står foran på feriemålet? Bare tag et billede, så finder Google svaret. Og nu er der kommet et nyt anvendelsesområde.

Når man pludselig finder pletter, rødme eller udslæt, kan det være lidt svært at beskrive dem med ord, så man kan google sig frem til, hvad det kan være. Derfor har Google Lens nu fået en funktion, der leder efter hudproblemer. Bare tag et billede af hudlidelsen, så får du lignende billeder at sammenligne med og forhåbentlig en beskrivelse af, hvad det er.

Google understreger, at dette kun er en informativ tjeneste og ikke skal opfattes som en diagnose. Hvis du er bekymret, skal du selvfølgelig søge læge. Tjenesten siges også kun at fungere i USA, men vi fik ret gode resultater, da vi afprøvede den.

Illustration: Google

Betydeligt mere interessant og potentielt mere præcist er et lignende projekt fra Google Health, kaldet DermAssist. Her er det lige omvendt, det er ikke tilgængeligt i USA, men godkendt som Class 1 Medical Device i EU! Det er stadig i testfasen, men man kan melde sig frivilligt til at afprøve værktøjet.

Google Health DermAssist finder du her.

Her er en video fra Google IO, hvor de fortæller om tjenesten:

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

0
Scroll to Top