TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu kan du mere end bare “synes godt om”

Her er de nye symboler, og sådan bruges de.

forfatter
Publiceret 25/02/2016 - 11:06

Alle har prøvet at “synes godt om” et opslag på facebook. Men hvad gør man, når nogen laver et opslag, der vækker vrede, eller gør dig trist? Der har længe været argumenteret for, at Facebook skulle indføre en “synes ikke om” -knap. Men det har facebook modsat sig, da man var bange for, at det skulle blive brugt til mobning.

Efter en testperiode i udvalgte lande bliver følelsesspektret nu i stedet udvidet med såkaldte “reaktioner”. Man ønskede i testen at finde ud af, om symbolerne var klare, og om de blev opfattet på samme måde i forskellige kulturer. Blandt dem, der måtte gå planken ud, var “yay” eller “juhuu.” Den forstod ikke alle.

Grafik: facebook
What’s not to like? Nu kan du udtrykke flere følelser på facebook. Grafik: facebook

De, der forbliver, ud over den velkendte “synes om” -tommelfinger, er “Vild med”, “Haha”, “Wow”, “Ked” og “Vred”.

I mobil-app’en skal man trykke på Synes om-knappen, indtil de nye symboler dukker op på skærmen. På computeren skal man holde musemarkøren over ikonet uden at klikke, til symbolerne kommer frem. Og så er det bare at udtrykke dine følelser over opslaget.

Funktionen er ude nu. På mobilen skal du dog først opdatere app’en.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend