TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nokia lancerer tre mobiler og en ny tablet

Til august lander Nokia 8210 4G, Nokia 2660 Flip, Nokia 5710 XpressAudio på butikshylderne sammen med den børnevenlige Nokia T10-tablet.

forfatter
Publiceret 12/07/2022 - 13:11

Hvis du har brug for en mobiltelefon, men ikke gider at bruge tid på smartphones, så har HMD Global (firmaet bag nutidens Nokia-mobiler) et godt tilbud til dig. Producenten har nemlig i dag annonceret intet mindre end tre såkaldte feature phones, hvilket er et frækt ord for mobiltelefoner, som de så ud i gamle dage, før de første smartphones med touchskærme og apps, så dagens lys.

Derudover lancerer HMD Global også Nokia T10, en tablet, som skal være perfekt til at tage med på farten.

Nokia 8210 4G
Nokia 8210 4G (Foto: HMD Global)

Nokia 8210 4G

Den nyeste tilføjelse til ‘Originals’-familien – fejrer den ikoniske Nokia 8210, der blev lanceret i 1999 ved Paris Fashion Week.

Den nye Nokia 8210 4G leverer flere ugers standby batteri – lige som i de gode gamle dage – og hvis det ikke er nok til at få folk til at slå øjnene op, leverer den med sit nye mindeværdige design og signaturholdbarhed kombineret med 4G og VoLTE-kapacitet, en stor 2,8″ skærm og en intuitiv brugerflade, lover HMD Global.

Nokia 2660 Flip
Nokia 2660 Flip (Foto: HMD Global)

Nokia 2660 Flip

Flip-funktionaliteten og det gennemtænkte design skal gøre Nokia 2660 Flips opkaldshåndtering enkel og behagelig, da den udslåede telefon følger ansigtets former.

Ifølge HMD Global vil telefonen især blive elsket af folk over 55 år på grund af den optimerede tilgængelighed samt den store skærm, høreapparatkompatibilitet, lange batterilevetid og store knapper. Denne skribent, som netop er fyldt 49, er sikker på, at HMD har skrevet forkert. De må mene 65. Eller 75 …

Nå, men derudover byder Nokia 2660 Flip på en dedikeret nødknap, der giver mulighed for hurtig kontakt til op til fem kontakter blive underrettet, så de kan sikre, at hjælpen er på vej.

Nokia 5710 XpressAudio
Nokia 5710 XpressAudio (Foto: HMD Global)

Nokia 5710 XpressAudio

Denne mobil tager alt det, folk elskede ved Nokia 5310, og gør det endnu bedre. Et større batteri, dedikerede lydkontroltaster samt indbyggede, trådløse øretelefoner er en del af pakken.

Når de trådløse øretelefoner ikke er i brug, kan de anbringes i opladeren under en slider på telefonens bagside.

Nokia T10
Nokia T10 (Foto: HMD Global)

Nokia T10

Den nye tablet kommer Android 12 og 8″ skærm med HD+ opløsning. Under skærmen sidder en Unisoc T606-processor samt 3 eller 4 GB RAM samt 32 eller 64 GB indbygget lager, der i begge tilfælde kan udvides med op til 512 yderligere GB ved hjælp af microSD-kort.

Batteriet er på 5250 mAh, så der bør være strøm nok til, at tabletten holder til en laaaang biltur med ungerne på bagsædet.

Pris og tilgængelighed

Nokia 8210 4G vil være tilgængelig i Danmark fra august 2022 i blå, rød og sandfarve til 599 kroner.

Nokia 2660 Flip med Nokia Charging Cradle bundle vil være tilgængelig i Danmark fra august 2022 i sort, blå og rød til 799 kroner.

Nokia 5710 XpressAudio vil være tilgængelig i Danmark fra august 2022 i hvide/røde og sorte/røde farver til 799 kroner.

Nokia T10 vil være tilgængelig i Danmark fra august 2022 i Ocean Blue i to modeller: WiFi til 1.399 kr. og som LTE til 1.499 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Så er det jeg spørger, hvorfor “kun” 4G!

Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend