Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nokia-chef sætter Lyd & Billede på plads!

I et eksklusivt interview med Kevin Shields, som er Nokias topchef med ansvar for produktudvikling, bliver det slået fast, at Nokia Lumia 920 ikke er for stor til at være i lommen på et par stramme jeans!

Skrevet af / 27/02/2013 - 08:15
Nokia-chef sætter Lyd & Billede på plads!

Da Nokia Lumia 920 blev præsenteret i efteråret 2012, var det Kevin Shields, som stod for præsentationen. Det var blandt andet ham, der viste hele verden, at Nokias nye flagskibs-smartphone kan betjenes med vanter på hænderne. Shields er en af de drivende kræfter hos Nokia bag firmaets omstilling til smartphones baseret på Windows Phone, og derfor sagde jeg naturligvis straks ja, da Nokias danske pr-bureau inden Mobile World Congress tilbød mig et solo-interview med topchefen. For en tech-journalist svarer det sådan lidt til at få lov til at interviewe en rockstjerne eller en kendt skuespiller.

Og desværre betyder det også, at man har lige så lidt tid til interviewet, som hvis man skulle interviewe Brad Pitt. Meget mere end to-tre spørgsmål bliver det ikke til, så jeg var velforberedt, da jeg mødte op på Nokias stand tirsdag præcis klokken 17:35, som var det aftalte tidspunkt. Jeg bliver straks vist ind i et lille lokale, hvor Kevin Shields sidder i en hvid sofa og venter på mig. Det er dagens sidste interview, så jeg frygter, at han måske er lidt slidt, og til at starte med lader han da heller ikke til at lægge mærke til mig.

Men så kigger han op med et skævt smil og siger:

”Jeg ved godt, hvem du er. Jeg har læst din anmeldelse af Nokia Lumia 920.”

Og så er det, jeg sluger en lille klump. I min test af Nokias topmodel, som du kan læse her, har jeg brugt en del plads på at kommentere telefonens størrelse og vægt, hvilket jeg har høstet en hel del kritik for fra nogle læsere. Især fra vores svenske læsere, som lader til at have et ret….. emotionelt forhold til Nokia som firma og mobilproducent. Selvom jeg overordnet har store roser til overs for telefonen, som får karakteren 5 ud af 6, så er det faldet en del læsere for brystet, at jeg skriver ting, som at Nokia Lumia 920 i en snæver vending kan bruges som slagvåben eller til at slå søm i med.

Den slags kritik kan jeg leve med, for jeg mener, hvad jeg skriver, men det er nu noget andet at skulle forsvare mine synspunkter over for en mand, der står så meget inde for produktet Lumia 920, at han er det tætteste, man kommer på en personificering af telefonen.

Men heldigvis er Kevin Shields i godt humør. Jeg spørger, om pr-bureaet vitterlig har fået oversat min test til engelsk blot for at forberede ham, men han ryster på hovedet:

”Der findes noget, der hedder Google Translate. Så jeg ved alt om, hvad du har skrevet om Lumia 920. Og jeg ved godt, at du primært roser telefonen, men jeg vil godt lige vise dig noget!”

Og så rejser han sig op og peger på sine jeans, som sidder temmelig stramt. Han tager en gul udgave af den store telefon i hånden og stikker den resolut ned i lommen.

”Så er det slået fast,” siger han. ”Nokia Lumia 920 passer i lommen på et par stramme jeans.”

Jeg ånder lettet op.

Sådan! Nokia Lumia 920 passer i lommen på et par stramme jeans!
Sådan! Nokia Lumia 920 passer i lommen på et par stramme jeans!

I min test havde jeg nemlig skrevet følgende: Du kan nærmest ikke sidde ned, hvis du har den liggende i din bukselomme – ikke i stramme bukser i hvert fald.

Og det har Kevin Shields lige modbevist og dermed sat mig på plads én gang for alle. Og jeg må æde mine ord i mig igen. Og kan så få fremstammet mine spørgsmål:

Nu er det jo en kendsgerning, at Nokia Lumia 920 er større og tungere end de fleste af sine konkurrenter. Men det er et bevidst valg, I har truffet. Hvorfor?

”De beslutninger vi har truffet omkring prioritering af størrelse og vægt kontra funktioner og features – trådløs opladning, skærm, kamera – er baseret på feedback fra kunderne. Udviklingsprocessen er meget delikat og nærmest mystisk. Vi undersøger markedet, men det handler også om erfaring og rå intuition. Vi oplever at de funktioner, vi har inkluderet i telefonen, er en rigtig fed vifte, som til sammen danner et godt produkt.”

Men kan forestille sig, at der på et tidspunkt kommer en topmodel fra jer med en tyndere formfaktor?

Lumia 520 og 720 er et eksempel på, at vi kommer på markedet med mange forskellige slags produkter – forskellige priser og features – og især 720 er – i forhold til Lumia 920 – meget tyndere og let. Den er meget velegnet til de kunder som foretrækker den formfaktor.”

Hvad kan vi vente os fra Nokia i resten af 2013? Var det en rigtig beslutning at satse på Windows Phone, og kunne man forestille sig, at Nokia har en plan b, hvis Windows Phone 8 ikke bliver nogen succes?

”Jeg vil ikke kommentere på rygter eller spekulationer om fremtidige produkter, men jeg er ikke tilfreds endnu. Vi skal komme med endnu flere fede produkter. Men det har helt klart været det rigtige valg for os at arbejde sammen med Microsoft og bruge Windows Phone som platform, og det holder vi fast i. Og det gør vi fordi, kunderne elsker vores produkter.

Operativsystemet giver en intuitiv oplevelse, der fungerer rigtig godt og bringer stor værdi til brugerne. Vi har ikke valgt den nemmeste vej, men vi har valgt den bedste vej. Den bedste måde vi kan promovere systemet på er at lancere produkter, så vi har en komplet vifte i alle prissegmenter. Produkterne skal ud til kunderne, og så kan vi overbevise dem – én ad gangen.

Og nej, vi har ikke nogen plan b. Plan b er at få plan a til at virke!”

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top