Search
Generic filters

MWC 2019: Xiaomi lancerer to prisbillige top-mobiler

Kinesiske Xiaomi er endnu relativt ukendte på de nordiske breddegrader, men nu vil de gå Huawei i bedene.

Xiaomi er blandt de største mobilproducenter på det kinesiske marked, og selvom vi endnu ikke har set meget fra dem i de skandinaviske lande, så kan dén situation hurtigt ændre sig. Hvis man er i tvivl, skal man bare minde sig selv om den udvikling, Huawei har gennemgået de seneste fem år.

På Mobile World Congress i Barcelona har firmaet i hvert fald hjulpet sig selv godt på vej ved at lancere hele to smartphones, som begge koster under 5.000 kroner, men som byder specifikationer på topniveau.

Xiaomi Mi Mix 3 5G kommer til Skandinavien, selvom operatørerne endnu ikke er klar til 5G. Foto: Xiaomi

Mi Mix 3 5G

En opdatering til Mi Mix 3, som vi testede for blot få uger siden.

I forhold til den tidligere version er største nyhed naturligvis 5G-understøttelse, hvilket vi dog ikke få noget nævneværdigt ud af i de skandinaviske lande de første mange måneder. Indtil mobiloperatørerne får taget sig sammen og kommer i gang med udbygningen af 5G-netværket – noget der desværre kan have lange udsigter.

Under skærmen på Mi Mix 3 5G finder vi således Qualcomms Snapdragon 855 Mobile Platform, inklusive otte-kernet Kryo 485 CPU, Adreno 640 GPU og naturligvis 5G.

Hertil kommer samme 12 MP dual-kamera, som vi kender fra den tidligere version af Mi Mix 3, samt en 6,39″ S-AMOLED skærm med FHD+-opløsning (2.340 x 1.080 pixels).

På Mi Mix 3 5G kører man undersiden af mobilen ud på en slags slæde for at aktivere kameraet. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Selvom vi altså ikke får meget ud af 5G-understøttelsen, kommer Mi Mix 3 5G alligevel til Skandinavien, hvor den kommer til at koste hhv. 4.999 danske kroner, 6.999 svenske kroner og 6.499 norske kroner.

Xiaomi Mi 9. Foto: Xiaomi

Mi 9

Denne spritnye model er Xiaomis første med AI-baseret tripel-kamera, hvoraf den primære linse er Sonys IMX582 ½” 48 MP sensor. Herudover består kameraet af en 16 MP ultra-vidvinkel linse og en 12 MP telefoto-linse.

Xiaomi Mi 9 byder på første tripel-kamera fra den kinesiske producent. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Som på Mi Mix 3 5G sidder der også på Mi 9 en S-AMOLED-skærm på 6,39″ – i denne version med indbygget fingeraftrykslæser under skærmen.

Derudover kommer Mi 9 med 3300 mAh batteri, der understøtter Qualcomms QuickCharge 4-standard. Det betyder, at mobilen kan oplades fra 0 til 70% på blot 30 minutter.

Xiaomi Mi 9 kommer i butikkerne til marts til en vejledende pris på 3.499 kroner i Danmark og henholdsvis 4.999 svenske kroner og 4.599 norske kroner i Sverige og Norge.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.