Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

MWC 2019: Xiaomi lancerer to prisbillige top-mobiler

Kinesiske Xiaomi er endnu relativt ukendte på de nordiske breddegrader, men nu vil de gå Huawei i bedene.

Skrevet af / 25/02/2019 - 19:12
MWC 2019: Xiaomi lancerer to prisbillige top-mobiler

Xiaomi er blandt de største mobilproducenter på det kinesiske marked, og selvom vi endnu ikke har set meget fra dem i de skandinaviske lande, så kan dén situation hurtigt ændre sig. Hvis man er i tvivl, skal man bare minde sig selv om den udvikling, Huawei har gennemgået de seneste fem år.

På Mobile World Congress i Barcelona har firmaet i hvert fald hjulpet sig selv godt på vej ved at lancere hele to smartphones, som begge koster under 5.000 kroner, men som byder specifikationer på topniveau.

Xiaomi Mi Mix 3 5G kommer til Skandinavien, selvom operatørerne endnu ikke er klar til 5G. Foto: Xiaomi

Mi Mix 3 5G

En opdatering til Mi Mix 3, som vi testede for blot få uger siden.

I forhold til den tidligere version er største nyhed naturligvis 5G-understøttelse, hvilket vi dog ikke få noget nævneværdigt ud af i de skandinaviske lande de første mange måneder. Indtil mobiloperatørerne får taget sig sammen og kommer i gang med udbygningen af 5G-netværket – noget der desværre kan have lange udsigter.

Under skærmen på Mi Mix 3 5G finder vi således Qualcomms Snapdragon 855 Mobile Platform, inklusive otte-kernet Kryo 485 CPU, Adreno 640 GPU og naturligvis 5G.

Hertil kommer samme 12 MP dual-kamera, som vi kender fra den tidligere version af Mi Mix 3, samt en 6,39″ S-AMOLED skærm med FHD+-opløsning (2.340 x 1.080 pixels).

På Mi Mix 3 5G kører man undersiden af mobilen ud på en slags slæde for at aktivere kameraet. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Selvom vi altså ikke får meget ud af 5G-understøttelsen, kommer Mi Mix 3 5G alligevel til Skandinavien, hvor den kommer til at koste hhv. 4.999 danske kroner, 6.999 svenske kroner og 6.499 norske kroner.

Xiaomi Mi 9. Foto: Xiaomi

Mi 9

Denne spritnye model er Xiaomis første med AI-baseret tripel-kamera, hvoraf den primære linse er Sonys IMX582 ½” 48 MP sensor. Herudover består kameraet af en 16 MP ultra-vidvinkel linse og en 12 MP telefoto-linse.

Xiaomi Mi 9 byder på første tripel-kamera fra den kinesiske producent. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Som på Mi Mix 3 5G sidder der også på Mi 9 en S-AMOLED-skærm på 6,39″ – i denne version med indbygget fingeraftrykslæser under skærmen.

Derudover kommer Mi 9 med 3300 mAh batteri, der understøtter Qualcomms QuickCharge 4-standard. Det betyder, at mobilen kan oplades fra 0 til 70% på blot 30 minutter.

Xiaomi Mi 9 kommer i butikkerne til marts til en vejledende pris på 3.499 kroner i Danmark og henholdsvis 4.999 svenske kroner og 4.599 norske kroner i Sverige og Norge.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

Apple Vision Pro - Her er anmeldernes dom!

5G til alle!

Honors tynde foldemobil er på vej hertil

Store ændringer på vej til iOS, Safari og App Store - Fortnite kommer også tilbage!

0
Scroll to Top