Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Microsoft fornyer Surface-serien

Nye samarbejder med Google og Qualcomm samt to enheder med dobbelt-skærm er blandt nyhederne fra Microsoft.

Skrevet af / 03/10/2019 - 22:32
Microsoft fornyer Surface-serien

Microsofts egen serie af Surface-produkter er blandt de bedste tablets og bærbare med Windows 10, der kan købes for penge. Nu har Microsoft netop ved et arrangement i New York opdateret de mest kendte serier, bl.a. Surface Laptop og Surface Pro, men samtidig kommer softwaregiganten fra Seattle også med et par overraskelser, ikke mindst en ny smartphone baseret på Android!

Surface Laptop 3

Vi var særdeles begejstrede for forgængeren, Surface Laptop 2, som vi kaldte for “Microsofts MacBook”, og nu er Microsoft så klar med efterfølgeren, Surface Laptop 3, der som noget nyt kommer i to forskellige variationer, nemlig med skærmstørrelserne 13,5″ og 15″.

Surface Laptop 3 kommer i to størrelser, 13,5″ og 15″. (Foto: Microsoft)

Designet har ikke ændret sig, men begge modeller kommer med 10. generation af Intels Core-processor, mens 15″-udgaven desuden får forstærket sin grafik-ydelse med en særlig AMD Ryzen Surface Edition processor.

Danske priser kender vi endnu ikke, men i USA koster modellerne hhv. fra USD 999 for 13,5″ og USD 1.199 for 15″.

Surface Pro 7 og Surface Pro X

“Den trænger til fornyelse”, skrev vi i vores anmeldelse af Microsoft Surface Pro 6, og Microsoft må have hørt efter, for den helt nye Surface Pro X rummer en del helt nye ideer.

Pro X er nok det tætteste Microsoft kommer på en iPad Pro. Den er blot 5,33 mm tynd og vejer 762 g. Microsoft har arbejdet sammen med Qualcomm, der ellers normalt producerer Snapdragon-processorer til smartphones, om at skabe en ny processor, Microsoft SQ1, der driver Surface Pro X. Skærmen er på 13″, men rammerne så smalle, at enheden ikke er større end tidligere 12″-modeller.

Surface Pro 7 får derimod præcis samme formfaktor som Surface Pro 6, men er blevet opgraderet med 10. generation Intel Core-processor.

Prisen for Surface Pro 7 starter fra USD 799, mens den superslanke Surface Pro X starter fra USD 999.

Surface Pro X er nok det tætteste Microsoft kommer på en iPad Pro. (Foto: Microsoft)

Surface Neo

Hverken Huawei eller Samsung har haft voldsomt stor succes med deres foldbare mobiler. Så selvom Microsoft nu lancerer en tablet, der kan foldes sammen på midten, har softwaregiganten valgt helt at droppe skærme, der kan bøjes på midten. I stedet får Surface Neo to separate 9″-skærme, der enten kan fungere hver for sig, eller sættes sammen til én ultratynd 13″ skærm.

Surface Neo kører en ny Windows 10-version, Windows 10X, og er kompatibel med Surface Pen. En pris kender vi endnu ikke, og produktet kommer da også først i butikkerne i løbet af 2020.

Surface Neo har to separate 9″-skærme, der enten kan fungere hver for sig, eller sættes sammen til én ultratynd 13″ skærm. (Foto: Microsoft)

Surface Duo

Det samme gælder Surface Duo, som måske var gårsdagens største overraskelse.

For det første er det første gang siden Microsoft Lumia 650 fra 2016, den sidste smartphone baseret på Microsofts eget Windows 10 Mobile-operativsystem, at Microsoft lancerer en mobiltelefon.

For det andet er Surface Duo baseret på Android, og for det tredje er den nye Microsoft-smartphone baseret på en foldbar skærm!

Eller rettere, to separate 5,6″-skærme, der mødes på midten for at blive til én 8,3″ stor skærm.

Microsofts foldbare mobil er baseret på Android. (Foto: Microsoft)

Microsoft-mobilen bliver blot 4,8 mm tynd, når den er foldet ud, og enheden kan også drejes over en akse på 360 grader.

Også Surface Duo kommer først i 2020, og en pris har Microsoft ikke oplyst.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Scroll to Top