Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Mekanisk smartwatch med OLED-skærm

Nystartede Kairos blander mekaniske urværk med gennemsigtige skærme for at skabe smarte ure med analog mekanik.

Skrevet af / 27/05/2014 - 10:24
Mekanisk smartwatch med OLED-skærm

I kølvandet på Samsungs, Sonys og Motorolas smartwatches har vi se flere koncepter, hvor man har blandet mekanik med elektronik. Men Kairos ser ud til at blive de første, som præsenterer et mekanisk smartwatch, der er mere end bare en konceptmodel.

Det nystartede selskab fremstiller to modeller i lidt forskelligt design, men begge baseret på mekaniske urværk, hvor en gennemsigtig OLED-skærm er placeret over urskiven. På den måde bliver uret en hybrid, der ligner et mekanisk viserur, men transformeres til et smartwatch, når nogen ringer, eller en SMS eller e-mail dukker op.

Karios-MSW115-screen

Så tændes nemtlig den 36 mm store OLED-skærmen for at vise den indkommende samtale, imens uret fortsetter med at gå sin gang i baggrunden. Når samtalen er færdig slukker skærmen, og uret er atter et mekanisk viserur.

Urene fra Karios kan bruges til Android og iOS. Den ene model er udstyret med et japansk Miyota 82S7-urværk og delvist åben urskive hvor man kan se mekanikken bevæge sig. Den kostbarere udgave bruger et schweizisk Soprod A10BV-2 værk, ligeledes med delvist åben urskive.

Karios-SSW158

Karios angiver en batteritid på fem til syv dage, men det finder vi ikke ud af, før vi får fat på et eksemplar. Og det kan tidligst ske til december, da det nystartede firma foreløbig kun tager imod bestillinger, så de ivrige kunder kan sikre sig de første eksemplar, når den første produktionsserie bliver fremstillet.

Den billigste model starter på 499 dollar, men prisene vil angiveligt stige om nogle uger, da Karios kalder prisene et introdutionstilbud.

Selskabet er stiftet af en gruppe ingeniører fra blandt andet Canada, Sydkorea og Singapore. En af dem er uddannet urmager med baggrund fra Patek Philippe. Urenes Rolls Royce.

Læs mere her.

Karios-SSW158-screen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top