Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Månedens apps

Gør din smartphone eller tablet glad med vores månedlige app-anbefalinger.

Skrevet af / 21/04/2014 - 05:31
Månedens apps

chrome

Chrome

Android, iPhone, iPad – Gratis

Er du ikke rigtig venner med den browser, der følger med din smartphone eller tablet? Et praktisk alternativ kan være at installere Google Chrome, især hvis du allerede bruger den på din computer. Så kan du synkronisere dine bogmærker, dine adgangskoder og din historik. Det går også hurtigere at lære noget, du har kigget på før på en anden enhed. Chrome understøtter flere faner, så man kan have flere sites oppe på samme tid, samt inkognitotilstand, hvis du ikke vil efterlade spor på telefonen.  

 

instaweather

InstaWeather Pro

Android, iPhone, iPad, WP – 8-12 kroner

Kan du godt lide at bombardere sociale medier med fotos fra din ferie – bare for at vise, hvor rart du har det, hvor smuk udsigten er, eller hvor spændende ting du laver? Vil du også gerne fortælle alle dem derhjemme, hvor meget bedre vejret er? Med InstaWeather kan du gøre begge dele samtidig. Den lægger nemlig vejrinformation ind over dit billede, som du så kan dele. Findes også i en gratisversion, men så er der reklamer på billederne.

 

snapchat

Snapchat

Android, iPhone – gratis

Nogle gange er det ikke nok at sende en sms, og så er det jo heldigt, at vi alle sammen har et kamera i mobilen. Men indimellem vil man bare lave et sjovt ansigt, som man ikke vil have skal gemmes. Eller måske synes man ikke, at hvem som helst skal kunne se det. Snapchat lader dig sende billeder, som forsvinder, når modtageren har set dem. Du kan tilføje tekst eller brug filtre, sende til en eller flere venner eller lave albums med en levetid på et døgn.

Drafts

Drafts

iPad, iPhone – 25 og 29 kroner

Når du bare skal notere et telefonnummer, en adresse eller noget andet, du har brug for at huske eller dele med andre, så er det Drafts, du skal have fat i. Den er klar til at notere, hvad du har brug for, med det samme du åbner app’en. Ingen ventetid eller konfiguration er nødvendig. Alle noter gemmes automatisk og er søgbare senere. Du kan dele eller eksportere dem til Facebook, Twitter, sms, e-mail eller Dropbox og Evernote. Der er også en række andre funktioner, såsom automatiserede hændelser, hvor du f.eks. tilføjer notater direkte i en e-mail.  

 

645 pro mk ii

645 Pro Mk II

iPad, iPhone – 28 kroner

I mylderet af foto-apps er 645 Pro Mk II en af de bedste og mest nyttige. Den giver dig valgfri udsnit, fra klassisk Hasselblad-kvadrat til 6 x 17 panorama. Men det virkelig fede er, at den har knapper og indstillingshjul ligesom et almindeligt mellemformatkamera. Du kan ændre hvidbalance og farvebalance, måle lys, låse eksponeringen og meget, meget mere. Der er også en række efterligninger af klassiske film-emulsioner, som du kan bruge, og alt kan gemmes som enten jpeg- eller tiff-filer.

 

anat

Facetune

iPad, iPhone – 21 kroner

I disse selfie-tider, hvor alle tager billeder af sig selv, falder denne app på et tørt sted for mange af os. Den gør os nemlig pænere på billeder. Her kan du få hvide tænder i stedet for gule, fejlfri hud og glød i kinderne. App’en indeholder mange værktøjer, der kan bruges til at fikse selv små detaljer, såsom at fjerne grå hår, lave højere kindben, smallere næse osv. Android-brugere kan gøre meget af det samme med app’en BeFunky.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top