Search
Generic filters

Lynhurtigt mobilt bredbånd i 2017

5G bliver mere end tre gange så hurtigt som dagens gigabit-hastigheder.

Internetudbyderne er langt om længe begyndte at rulle gigabit-linjer ud til tusindvis af hjem. I takt med, at de servere, der forsyner internettet med indhold, også kommer op i hastighed, vil du forhåbentlig ikke kunne se forskel på at være forbundet til internettet og arbejde med filer, der er gemt lokalt på din computer. Begge går lige så hurtigt.

Så hurtigt er det mobile bredbånd imidlertid ikke. Dagens 4G-netværk giver en teoretisk maksimal downloadhastighed på 100 Mbps, men den forventede hastighed ligger mellem 10-60 Mbps. Med 4G+ kan omtrent fordoble dette. Det er ikke dårligt, men der er brug for mere. Med 4K Ultra HD-opløst video og på sigt samme opløsning i spil, er behovet stigende. Og det bliver i endnu højere grad aktuelt med førerløse biler, hvor der bliver brug for at reagere hurtigt på enhver situation, mens bilen ruller af sted med hastigheder på over 100 km/t. Derfor arbejdes der nu med 5G.

Huawei kunne sidste år afsløre, at de arbejder på sagen, og at de i 2020 vil rulle 5G ud med hastigheder på op til 10 gigabit per sekund (Gbps). Det er 10 gange hurtigere end den hurtigste af nutidens internetforbindelser til private husstandefor husholdningerne.

Parallelt med Huawei arbejder Cisco, Ericsson og Intel med teknologien. På Mobile World Congress i februar viste de tidlige prototyper af 5G-telefoner med hastigheder på 3,77 Gbps. I oktober sidste år blev der i Japan vist hastigheder på 3,6 Gbps i et storskala offentligt netværk med Huaweis teknologi.

Og mens Huawei har sagt, at 5G kommer når offentligheden i 2020, er treenigheden Cisco, Ericsson og Intel mere optimistisk. De håber nemlig, at udrulningen vil starte allerede til næste år.

Vi siger bare: fuld gas fremad!

1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.