Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Lumigon T2 til salg i Asien

Efter flere års ventetid er danske Lumigon endelig klar med deres Android-baserede smartphone.

Skrevet af / 15/01/2013 - 02:45
Lumigon T2 til salg i Asien

Året var 2010, datoen var den 20/10 og klokkeslettet var 20:10. Danske Lumigon præsenterede den første danskproducerede Android smartphone, Lumigon T1, over for cirka 250 spændte gæster fra mobilbranchen ved et luksuriøst arrangement, hvor skåltalerne ikke lagde fingrene imellem, og champagnen flød i stride strømme. Så forventningerne var store til den lækre high-end smartphone, som skulle koste cirka 5.000 kroner, og så meget desto større var skuffelsen og vantroen, da det et halvt år senere, i april 2011, viste sig, at Lumigon havde udskudt den eksklusive telefon på ubestemt tid.

For knap et år siden præsenterede Lumigon så efterfølgeren, T2, på et pressemøde ved Mobile World Congress i Barcelona. Væk var de store armbevægelser, som var blevet afløst af mere ydmyge toner og en indrømmelse af, at T1 blot var et testprodukt, som aldrig kommer til at se dagens lys. I stedet skulle vi nu glæde os til Lumigon T2, som skulle komme på gaden i Danmark i løbet af sommeren 2012. Til en udsalgspris på cirka 4.400 kroner.

Men sommeren kom og gik, uden at vi fik set mere til Lumigon T2 af den grund, og siden hen har der igen været radiotavshed fra den danske mobilproducent.

Lige indtil nu.

I går morges skrev bloggeren Alexander Øster fra GadgetTjek.dk en mail til Lumigon. Han synes efterhånden, det var på tide at prikke lidt til det danske firma, som jo ikke havde givet lyd fra sig siden sidste år. Og så modtog han kort tid efter et overraskende emailsvar, som tyder på, at Lumigon T2 ikke ender som et ”testprodukt” ligesom sin forgænger. Nej, T2 shipper lige nu i Asien, og telefonen kommer til Europa inden længe, skriver Lumigon til GadgetTjek, som fortsætter med at takke Alexander – der naturligvis skyndte sig at skrive historien på sin blog – for at have støttet Lumigon i Danmark, ”hvor man ellers elsker at kritisere sine egne initiativer”.

Mailen har ingen personlig afsender, men er afsendt fra firmaets hovedemail-adresse, så vi vælger at tro på, at der er tale om den ægte vare. Hele mailen kan du se ved at klikke på billedet herunder.Vi har selvfølgelig skrevet til Lumigon for at få yderligere oplysninger – herunder en dansk pris og lanceringsdato – og opdaterer denne artikel, så snart vi ved mere.

Telefonens specifikationer kender vi dog allerede. Her er de vigtigste, som de fremgår af Lumigons egen hjemmeside:

Operativsystem: Android 4.0
Skærm: 3,8”, 480 x 800 pixels
Processor: 1,4 GHz Snapdragon S2
Hukommelse: 1 GB RAM
Lager: 8 GB + MicroSDXC-kort (op til 2 TB)
Kamera: 8 MP + 720p frontkamera
Lyd: B&O ICEpower, 5-bånd EQ
Forbindelser: Wi-Fi, Bluetooth 3.0, NFC, Infrarød, FM-radio
Mål: 116 x 59 x 9,9 mm

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top