Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

LG er tilbage med ny topmodel

Satser på lysstærk skærm, kraftig højttaler og lysfølsomt kamera.

Skrevet af / 23/05/2018 - 09:53
LG er tilbage med ny topmodel

Der har været usædvanlig stille fra LG’s mobilafdeling den seneste tid. På årets mobilmesse MWC viste de ikke engang en egentlig ny topmodel frem, mens konkurrenterne alle sammen er ved at udsende dette års flagskibstelefoner.

Men nu slår LG pludselig til med en efterfølger i G-serien, nemlig LG G7 ThinQ. Tillægget til navnet er LG’s måde at vise, at produktet anvender “kunstig intelligens”, hvad enten det er hvidevarer, forbrugerelektronik eller smartphones.

Telefonen blev ganske vist præsenteret tidligere på måneden, men nu skal den lanceres i Skandinavien, og vi har haft lejlighed til at prøve den.

Kraftig højttaler – og hovedtelefonstik! (Foto: Jonas Ekelund)

Selvfølgelig har G7 ThinQ en meget aflang skærm, der går næsten helt ud til kanterne, og på bagsiden har den dobbelt kamera, som er det nye sort hos næsten alle producenterne.

Det, der gør, at skærmen skiller sig ud fra mængden, er at lysstyrken går helt på til 1000 nit, hvilket betyder, at den er meget lettere at se selv i stærkt sollys. Funktionen Boost skal dog aktiveres manuelt og holder kun lysstyrken i tre minutter for at spare på batteriet.

Højttaleren er virkelig højlydt og har endda en antydning af bas. Det skyldes, at man har gjort højttaler-enheden 19 procent større, samtidig med at man bruger mobilens indre som resonansrum. Især når mobilen placeres på en plan overflade, er der tydelig forskel i forhold til tidligere modeller.

Ligesom før understøttes højopløst lyd via en egen DAC samt lydformatet MQA. Nyt er, at den også understøtter DTS:X 3D surround-sound.

Kameraet anvender en “AI” til at analysere motivet og kan ved hjælp af Google Lens forstå, hvad du peger det imod. Den bruges også til automatisk at vælge det bedste motivprogram og foreslå passende filtre. Mere imponerende er mørkeindstillingen, som automatisk aktiveres ved omgivelseslys under 3 lux. Under 10 lux kan man også aktivere den manuelt.

Et ekstra boost af billedet i mørke omgivelser. (Foto: Jonas Ekelund)

Telefonen er selvfølgelig støv- og vandtæt ifølge IP68, har hurtigopladning af batteriet på 3000 mAh og understøtter også trådløs opladning.

Priserne starter omkring 6.300 kroner, når den udsendes inden for de nærmeste uger.

FAKTA
Processor: Qualcomm Snapdragon 845 octa-core
Styresystem: Android 8.0 Oreo
Skærm: 6,1″ QHD+ (19,5:9), 3120 x 1440, 564 ppi
Hukommelse: 4-6 GB ram / 64-128 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
Kamera:
Bag: 16 MP f/1.9 supervidvinkel (107°) + 16 MP f/1.6 (71°)
Front: 8 MP f/1.9 vidvinkel (80°)
Batteri: 3000 mAh
Netværk: Wi-Fi 802.11a,b,g,n,ac, Bluetooth 5.0 BLE, NFC, USB-C 2.0 (3.1-kompatibel)
Mål og vægt: 153,2 x 71,9 x 7,9 mm / 162 g
Web: lg.com/dk

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Scroll to Top