Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

LG erklærer Korea-krig mod Samsung

LG G3, det nye smartphone-flagskib fra den koreanske elektronikproducent, er en realitet. Og den går lige i struben på Samsungs topmodel Galaxy S5.

Skrevet af / 27/05/2014 - 20:52
LG erklærer Korea-krig mod Samsung

LG er den evige to’er. Ligesom Samsung er firmaet koreansk, men på smartphone-markedet står LG i skyggen af verdens største mobilproducent. Sådan har det været i årevis, og lanceringen af topmodellen G3 kommer næppe til at betyde, at LG vil overhale Samsung indenom, hvad angår markedsandele og omsætning, lige med det samme.

Men når det gælder design og kvalitetsoplevelse er LG G3 til gengæld mere end bare en overhaling af Samsung og firmaets topmodel, Galaxy S5. G3 kommer med et stilrent design og er fremstillet af dyre materialer, blandt andet glas og metal-behandlet polykarbonat (med ridsehæmmende egenskaber, der ligner dem vi kender fra LG G Flex), som simpelthen giver Samsung så meget baghjul på kvalitetsfronten, at de ovre hos Samsung må spørge sig selv, hvad det dog er for en røgsky, de kan se ude i horisonten. Var det en HTC One M8? Var det en iPhone 5S? Nej, det var en LG G3!

lg-g3-color-range

Den luksuriøse oplevelse starter ved skærmen, som på LG G3 er på 5,5”, men kommer med en vanvittig høj opløsning på 2560 x 1440 pixel svarende til en pixelintensitet på 538. Det gør LG G3-skærmen til den bedste mobilskærm på markedet lige nu – i hvert fald når det gælder skarphed og opløsning. Selvom den kraftige skærm nødvendig må bruge meget strøm, så har LG optimeret skærmteknologien, blandt andet skærmens frame rate, så batteriet på 3000 mAh alligevel kan holde en hel dag.

lg-g3-3

Også kameraet på 13 MP skal være en ganske særlig brugeroplevelse med LG G3, og derfor er det blevet udstyret med laser-baseret autofokus, hvilket skal gøre det lynhurtigt at fokusere og tage sit billede, fortæller LG. Billedernes skarphed får også hjælp af kameraets indbyggede OIS (optisk billedstabilisering). Det glæder vi os til at lade komme an på en prøve.

Og vi glæder os også til at komme i gang med at lave videooptagelser med LG’s nye smartphone-flagskib, som på grund af bedre mikrofoner og audio-optimerende software, skal være bedre til for eksempel koncertoptagelser end andre smartphones på markedet.

Android-brugerfladen har fået et eftersyn og er blevet gjort fladere og mere stilrent, mens selve telefonen kommer med et kurvet design, meget lig førnævnte HTC One M8, der gør det mere behageligt for brugeren at holde telefonen. Udover skærmen er hele LG G3 fremstillet af børstet metal, mens betjeningen bliver forsøgt gjort så enkel så mulig med LG’s multifunktions-knap på telefonens bagside, som både bruges til at tænde og slukke telefonen samt til at skrue op og ned for lyden.

lg-g3-5-e1401213389640

Ligesom LG G2 mini, som blev lanceret i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, kommer LG G3 med Knock Code, der lader brugeren vække OG låse op for mobilen blot ved at banke et mønster, man selv har defineret, på skærmen. LG har også ændret på mobilens software-tastatur for at gøre det nemmere for brugeren at gøre det, som vi faktisk gør mest med vores smartphone – nemlig at skrive!

Med funktionen Content Lock kan man kryptere udvalgt indhold på telefonen, mens Kill Switch-funktionen kan gøre mobilen komplet ubrugelig på afstand, hvis din LG G3 er blevet stjålet.

Masser af tilbehør
LG G3 understøtter trådløs opladning, og en oplader kan købes som tilbehør. Det samme kan den såkaldte Circle Case, der er et intelligent cover til LG G3, der beskytter mobilen, men alligevel viser et cirkulært udsnit af skærmen, hvor man kan se de vigtigste notifikationer om opkald, beskeder, vejr, etc.

Pris og tilgængelighed
LG G3 kommer på markedet i Danmark i slutningen af juni måned. Prisen bliver cirka 5.000 kroner. Herunder kan du se et galleri med billeder, vi tog af LG G3 til lanceringen i London:

lg g3 colors LG G3 Intro LG G3 screen LG G3 side LG G3 with and without cover LG-G3-camera-action LG-G3-closeup
<
>

Specifikationer
Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
Processor: 2,5 GHz Snapdragon 801 quad-core
Skærm: 5,5” 2560 x 1440 Quad HD IPS, 538ppi
Lager: 3 GB RAM, 16 eller 32GB (+ microSD-kort op til 128 GB)
Kamera: 13 MP med OIS+ og laser autofokus + 2.1 MP
Trådløst: 4G/LTE, 801.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
Størrelse: 146.3 x 74.6 x 8.9 mm
Vægt: 149 g
Batteri: 3000 mAh

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top