TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Lenovo-tablet til 1.500 kroner

Kinesiske Lenovo lancerer konkurrent til Google Nexus 7, men IdeaTab A2107A har plads til to SIM-kort, hukommelsen kan udvides med microSD, og så er den billigere!

forfatter
Publiceret 31/08/2012 - 23:45

Hvem er Lenovo? Er det ikke nogle kinesere, som laver bærbare computere? Hvad for noget? Laver de også tablet-computere? Er det ikke bare noget billigt bras?

Nej, tør vi godt sige, efter at have mødt Lenovo på dette års IFA-messe i Berlin. Vi så hele tre, nye tablet-computere baseret på Android, og mens kvaliteten virkede meget overbevisende, bliver priserne så konkurrencedygtige, at man virkelig skulle tro, at disse tablets var lavet af bambus!

Historietime
For få år siden var der næppe mange danskere, som nogensinde havde hørt om den kinesiske computer-producent, Lenovo, men så i 2005 købte Lenovo hele IBMs afdeling for personlige computere og hermed også det populære ThinkPad-brand af bærbare computere, og efterhånden er Lenovo blevet mere kendt på vores breddegrader. Især blandt forretningsfolk, da Lenovo hidtil har fokuseret mest på at sælge de lidt kedelige og fornuftige, men vældig gode og kraftfulde ThinkPad-bærbare til erhvervslivet.

Til gengæld har man skulle lede grundigt efter et Lenovo-produkt på markedet for forbruger-elektronik, hvilket også er grunden til, at Lenovo hverken var med i vores seneste test af tablet-computere og heller ej i vores aktuelle stortest af ultrabooks. Årsagen? Lenovo manglede et service-apparat, som kan leve op til de høje krav, som forbrugerne stiller på vores breddegrader.

Men det skal der laves om på nu! Det var budskabet, da Lyd & Billede/GEAR talte med kinesiske Michael Por, som er ansvarlig for Lenovos tablet-computere til almindelige forbrugere. Lenovo går nu 100% ind på forbrugermarkedet i hele Skandinavien, herunder Danmark, og måske allerede i løbet af få måneder, aller senest i begyndelsen af 2013, vil Lenovo spytte tablet-computere ud i butikkerne til en pris, der vil få producenter som Acer, ASUS, Samsung og ikke mindst Sony til at ryste i bukserne.

IdeaTab A2107A
For hvem synes ikke, at 1.500 kroner er billigt for en tablet? Nuvel, Lenovos mindste Android-tablet med 7” skærm og et udseende, der gør, at man nemt forveksler den med en Google Nexus 7 på en mørk aften, har med sin 1 GHz Mediatek processor ikke just de samme hestekræfter under skærmen som Nexus 7, der jo kan blære sig med en quad-core Tegra 3 processor, men så har den et par andre fordele – udover den forrykt lave pris – som måske kan lokke husarerne til. Hvor Nexus 7 kommer i to versioner med henholdsvis 8 og 16 GB hukommelse, men ikke kan udvides med yderligere hukommelse, så kan IdeaTab A2107A få via microSD mere hukommelse oven i de præinstallerede 4 GB eller 16 GB. Hvor Nexus 7 blot understøtter Wi-Fi, så har A2107A også 3G – og oven i købet plads til to SIM-kort!Lenovo IdeaTab A2107A kommer på det europæiske marked her i september måned, og ifølge Lenovo-talsmanden til Danmark inden udgangen af året, hvis alt går efter planen. Den leveres med Android 4 ICS, men vil senere – og det skulle være ganske vist – blive udvidet med Android 4.1 Jelly Bean.

IdeaTab A2109A
Har man lidt flere penge at bruge på dimser, helt præcis 2.225 kroner, så kan man i stedet købe Lenovo IdeaTab A2109A, som kommer med en skærm på 9” (opløsning 1280 x 800 pixels), en quad-core Tegra 3 processor (nøjagtig som Google Nexus 7), HDMI og 16 GB lagerplads, som kan udvides med yderligere 32 GB via microUSB. Tablet-computeren vejer 570 gram og virker virkelig robust. Designet er elegant, og bagsiden er fremstillet af aluminium.Også IdeaTab A2109A kommer med Android 4 ICS og bliver ligeledes opgraderet til Android 4.1 Jelly Bean på et senere tidspunkt.

Stay tuned!
Vi havde begge tablets i hænderne, da vi talte med Lenovo, og de virkede både robuste og elegante. Altså ikke noget med billig bambus-kvalitet til trods for den lave pris. Men en endelig vurdering må selvfølgelig vente, til produkterne lander i vores test-laboratorium!

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend