Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Lenovo-tablet til 1.500 kroner

Kinesiske Lenovo lancerer konkurrent til Google Nexus 7, men IdeaTab A2107A har plads til to SIM-kort, hukommelsen kan udvides med microSD, og så er den billigere!

Skrevet af / 31/08/2012 - 23:45
Lenovo-tablet til 1.500 kroner

Hvem er Lenovo? Er det ikke nogle kinesere, som laver bærbare computere? Hvad for noget? Laver de også tablet-computere? Er det ikke bare noget billigt bras?

Nej, tør vi godt sige, efter at have mødt Lenovo på dette års IFA-messe i Berlin. Vi så hele tre, nye tablet-computere baseret på Android, og mens kvaliteten virkede meget overbevisende, bliver priserne så konkurrencedygtige, at man virkelig skulle tro, at disse tablets var lavet af bambus!

Historietime
For få år siden var der næppe mange danskere, som nogensinde havde hørt om den kinesiske computer-producent, Lenovo, men så i 2005 købte Lenovo hele IBMs afdeling for personlige computere og hermed også det populære ThinkPad-brand af bærbare computere, og efterhånden er Lenovo blevet mere kendt på vores breddegrader. Især blandt forretningsfolk, da Lenovo hidtil har fokuseret mest på at sælge de lidt kedelige og fornuftige, men vældig gode og kraftfulde ThinkPad-bærbare til erhvervslivet.

Til gengæld har man skulle lede grundigt efter et Lenovo-produkt på markedet for forbruger-elektronik, hvilket også er grunden til, at Lenovo hverken var med i vores seneste test af tablet-computere og heller ej i vores aktuelle stortest af ultrabooks. Årsagen? Lenovo manglede et service-apparat, som kan leve op til de høje krav, som forbrugerne stiller på vores breddegrader.

Men det skal der laves om på nu! Det var budskabet, da Lyd & Billede/GEAR talte med kinesiske Michael Por, som er ansvarlig for Lenovos tablet-computere til almindelige forbrugere. Lenovo går nu 100% ind på forbrugermarkedet i hele Skandinavien, herunder Danmark, og måske allerede i løbet af få måneder, aller senest i begyndelsen af 2013, vil Lenovo spytte tablet-computere ud i butikkerne til en pris, der vil få producenter som Acer, ASUS, Samsung og ikke mindst Sony til at ryste i bukserne.

IdeaTab A2107A
For hvem synes ikke, at 1.500 kroner er billigt for en tablet? Nuvel, Lenovos mindste Android-tablet med 7” skærm og et udseende, der gør, at man nemt forveksler den med en Google Nexus 7 på en mørk aften, har med sin 1 GHz Mediatek processor ikke just de samme hestekræfter under skærmen som Nexus 7, der jo kan blære sig med en quad-core Tegra 3 processor, men så har den et par andre fordele – udover den forrykt lave pris – som måske kan lokke husarerne til. Hvor Nexus 7 kommer i to versioner med henholdsvis 8 og 16 GB hukommelse, men ikke kan udvides med yderligere hukommelse, så kan IdeaTab A2107A få via microSD mere hukommelse oven i de præinstallerede 4 GB eller 16 GB. Hvor Nexus 7 blot understøtter Wi-Fi, så har A2107A også 3G – og oven i købet plads til to SIM-kort!Lenovo IdeaTab A2107A kommer på det europæiske marked her i september måned, og ifølge Lenovo-talsmanden til Danmark inden udgangen af året, hvis alt går efter planen. Den leveres med Android 4 ICS, men vil senere – og det skulle være ganske vist – blive udvidet med Android 4.1 Jelly Bean.

IdeaTab A2109A
Har man lidt flere penge at bruge på dimser, helt præcis 2.225 kroner, så kan man i stedet købe Lenovo IdeaTab A2109A, som kommer med en skærm på 9” (opløsning 1280 x 800 pixels), en quad-core Tegra 3 processor (nøjagtig som Google Nexus 7), HDMI og 16 GB lagerplads, som kan udvides med yderligere 32 GB via microUSB. Tablet-computeren vejer 570 gram og virker virkelig robust. Designet er elegant, og bagsiden er fremstillet af aluminium.Også IdeaTab A2109A kommer med Android 4 ICS og bliver ligeledes opgraderet til Android 4.1 Jelly Bean på et senere tidspunkt.

Stay tuned!
Vi havde begge tablets i hænderne, da vi talte med Lenovo, og de virkede både robuste og elegante. Altså ikke noget med billig bambus-kvalitet til trods for den lave pris. Men en endelig vurdering må selvfølgelig vente, til produkterne lander i vores test-laboratorium!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top