Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Lad mobilen op i lommen

Nokia er på vej med et par bukser, som kan oplade din smartphone.

Skrevet af / 19/06/2014 - 15:56
Lad mobilen op i lommen

Nokia var blandt de første smartphone-producenter til at satse helhjertet på trådløs opladning af telefonen via induktion. Da den finske mobilproducent, der nu er blevet opkøbt af Microsoft, var klar sit første smartphone-flagskib baseret på Windows Phone 8, Lumia 920, kom telefonen da også med indbygget trådløs opladning, og man kunne fra starten købe tilbehør som for eksempel denne højttaler fra JBL, som samtidig kunne oplade mobilen trådløst.

Men nu går Nokia skridtet videre. Firmaet har allerede en bærbar induktionslader på hylderne – Nokia Portable Wireless Charging Plate DC-50 – og dette produkt bliver nu videreudviklet og bygget ind i et par bukser!

Wireless-charging-trousers-inpost1

Ideen er at omdanne laderen til en bukselomme, så man blot behøver at stikke mobilen i lommen, når den er ved at løbe tør for strøm.

Wireless-charging-trousers-inpost2

Manden bag de strømførende bukser er designeren A. Sauvage, som udvikler de såkaldte Lumia-bukser i samarbejde med Nokia.

Og der er ikke bare tale om et vildt koncept, som aldrig bliver til noget i den virkelige verden. Meget snart vil man kunne bestille induktions-bukserne via Amazon. Det forsikrer Nokias egen blog.

Med Lumia-bukserne vil man kunne oplade den kommende Nokia Lumia 930-topmodel, men også telefoner med trådløs opladning fra andre firmaer vil kunne få gavn af induktions-lommen. Det gælder blandt andet Google Nexus 5 og den kommende LG G3.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top