Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kræver Samsung fjernet

Otte af Samsungs mobilprodukter bør fjernes fra salgshylderne i USA, mens patentstrid kører, forlanger Apple.

Skrevet af / 27/08/2012 - 23:02
Kræver Samsung fjernet

Apple kræver et foreløbigt stop for salget af otte af Samsungs mobiltelefoner i USA, mens en storstilet retsstrid mellem de to konkurrenter står på, fremgår det af en klage, som iPhone-giganten har indgivet ved en amerikansk domstol mandag.

Det er produkter som Samsungs smartphones Galaxy S 4G og Droid Charge, som Apple ønsker fjernet fra salgshylderne ved hjælp af et fogedforbud, så længe et opsigtvækkende patentslagsmål ikke er endeligt afgjort.

Lørdag afgjorde retten i San Jose i Californien, at Samsung skal betale Apple over en milliard dollar (cirka seks milliarder kroner) i erstatning for at have kopieret flere af det amerikanske firmas produkter.

Læs også: Apple vandt, hvad nu?

Domstolen havde undersøgt 700 klager om patentkrænkelser fra Apple og fandt, at den sydkoreanske konkurrent havde krænket en række patenter og på flere områder kopieret iPhone og iPad.

Det er nu op til dommer Lucy Koh at bekræfte eller afvise de ni nævninges afgørelse, og så længe den endelige afgørelse ikke er truffet, ønsker Apple altså at få nedlagt et fogedforbud mod Samsung-produkterne.

Apple havde krævet en erstatning på 2,75 milliarder dollar (16,4 milliarder kroner), fordi firmaet mente, at Samsungs Galaxy-produkter var kopier af Apples produkter.

Samsung sagsøgte herefter Apple for at have kopieret deres kommunikationsteknologi, men det blev afvist af retten.

Apple og Samsung står for salget af over halvdelen af alle smartphones på verdensmarkedet og har krydset juridiske klinger i flere lande i år.

Læs også: I er lige gode om det!

En sydkoreansk domstol kendte fredag begge firmaer skyldige i patentkrænkelser og beordrede Samsung til at stoppe salget af 10 produkter herunder Galaxy S II-telefonen og forbød samtidig Apple at sælge fire af deres produkter, herunder iPhone 4.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top