TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kræver Samsung fjernet

Otte af Samsungs mobilprodukter bør fjernes fra salgshylderne i USA, mens patentstrid kører, forlanger Apple.

forfatter
Publiceret 27/08/2012 - 23:02

Apple kræver et foreløbigt stop for salget af otte af Samsungs mobiltelefoner i USA, mens en storstilet retsstrid mellem de to konkurrenter står på, fremgår det af en klage, som iPhone-giganten har indgivet ved en amerikansk domstol mandag.

Det er produkter som Samsungs smartphones Galaxy S 4G og Droid Charge, som Apple ønsker fjernet fra salgshylderne ved hjælp af et fogedforbud, så længe et opsigtvækkende patentslagsmål ikke er endeligt afgjort.

Lørdag afgjorde retten i San Jose i Californien, at Samsung skal betale Apple over en milliard dollar (cirka seks milliarder kroner) i erstatning for at have kopieret flere af det amerikanske firmas produkter.

Læs også: Apple vandt, hvad nu?

Domstolen havde undersøgt 700 klager om patentkrænkelser fra Apple og fandt, at den sydkoreanske konkurrent havde krænket en række patenter og på flere områder kopieret iPhone og iPad.

Det er nu op til dommer Lucy Koh at bekræfte eller afvise de ni nævninges afgørelse, og så længe den endelige afgørelse ikke er truffet, ønsker Apple altså at få nedlagt et fogedforbud mod Samsung-produkterne.

Apple havde krævet en erstatning på 2,75 milliarder dollar (16,4 milliarder kroner), fordi firmaet mente, at Samsungs Galaxy-produkter var kopier af Apples produkter.

Samsung sagsøgte herefter Apple for at have kopieret deres kommunikationsteknologi, men det blev afvist af retten.

Apple og Samsung står for salget af over halvdelen af alle smartphones på verdensmarkedet og har krydset juridiske klinger i flere lande i år.

Læs også: I er lige gode om det!

En sydkoreansk domstol kendte fredag begge firmaer skyldige i patentkrænkelser og beordrede Samsung til at stoppe salget af 10 produkter herunder Galaxy S II-telefonen og forbød samtidig Apple at sælge fire af deres produkter, herunder iPhone 4.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend