Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 05Deltag

Kompromisløs mobil fra HTC

Er HTC 10 modellen, der sender dem tilbage på toppen?

Skrevet af / 13/04/2016 - 09:30
Kompromisløs mobil fra HTC

Den tidligere flagskibsmodel, HTC One M9, var rigtig god, men havde sine problemer. Blandt andet var kameraet overraskende dårligt i svagt lys, og skærmen var ikke noget at skrive hjem om. Det virkede som, at man ikke rigtig turde satse helt og fuldt.

Foto: HTC
Foto: HTC

Nu kommer den nye topmodel, HTC 10, hvor man har droppet bogstavet foran modelnavnet. Og samme konsekvens synes at gå igen i det modificerede design og i specifikationerne for mobilen.

Den gamle, trætte HD-skærm er erstattet af en 5,2-tommer Quad HD-skærm, der siges at have 30 procent bedre farvegengivelse samt reagere ekstremt hurtig på fingerbevægelser. Og den har naturligvis den seneste Snapdragon-processor for maksimal ydelse.

Foto: HTC
Foto: HTC

Men det er kameraet, der ser ud til at have fået mest opmærksomhed. Tidligere satsede HTC på få, men meget lysfølsomme pixels, hvilket gav gode billeder i dårlige lysforhold, men med mangelfulde detaljer. I sidste generation gik man den modsatte vej, hvilket gav højtopløste billeder, som til gengæld var uklare i svagt lys. Den nye kamera siges at kombinere de to. Optikken er på F1.8 på begge kameraer, der er en større sensor med større pixels, men stadig med 12 MP-opløsning. Desuden er der optisk billedstabilisering. Vi ser frem til at teste, hvordan det virker!

Foto: HTC
Foto: HTC

Heldigvis ser det ikke ud til, at HTC dermed har droppet sit gamle paradenummer: lyden. Den har stadig HTC’s Boomsound-forstærkning, lydbehandling fra Dolby, og nu også en certificering for Hi-Res Audio.

Foto: HTC
Foto: HTC

Mobilen har også Quick Charge 3, der oplader batteriet til 50% på bare 30 minutter.

HTC 10 udsendes i april, men den danske pris er stadig ukendt.

Fakta
Skærm: 5,2-tommer 2.560 x 1.440
Processor: Qualcomm Snapdragon 820
Hukommelse: 4GB / 32-64 GB + microSD
Kamera: 12 MP F1.8 OIS + 5 MP F1.8
Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC
Batteri: 3.000 mAh, QC 3.0

Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvornår får min Samsung-mobil Android 14?

Sådan bliver Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro forsinket

OnePlus 12 lanceringsdato afsløret?

Sikkerhedsniveau: Nothing

Apple bliver endelig SMS-kompatibel

Mere praktisk rejseoplader fra Apple

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et skridt mod en fremtid uden skærme?

App Store-monopolet ophører

Iphone var forsvarsløs under angreb

Samsung satser på AI

0
Scroll to Top