TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kompromisløs mobil fra HTC

Er HTC 10 modellen, der sender dem tilbage på toppen?

Den tidligere flagskibsmodel, HTC One M9, var rigtig god, men havde sine problemer. Blandt andet var kameraet overraskende dårligt i svagt lys, og skærmen var ikke noget at skrive hjem om. Det virkede som, at man ikke rigtig turde satse helt og fuldt.

Foto: HTC
Foto: HTC

Nu kommer den nye topmodel, HTC 10, hvor man har droppet bogstavet foran modelnavnet. Og samme konsekvens synes at gå igen i det modificerede design og i specifikationerne for mobilen.

Den gamle, trætte HD-skærm er erstattet af en 5,2-tommer Quad HD-skærm, der siges at have 30 procent bedre farvegengivelse samt reagere ekstremt hurtig på fingerbevægelser. Og den har naturligvis den seneste Snapdragon-processor for maksimal ydelse.

Foto: HTC
Foto: HTC

Men det er kameraet, der ser ud til at have fået mest opmærksomhed. Tidligere satsede HTC på få, men meget lysfølsomme pixels, hvilket gav gode billeder i dårlige lysforhold, men med mangelfulde detaljer. I sidste generation gik man den modsatte vej, hvilket gav højtopløste billeder, som til gengæld var uklare i svagt lys. Den nye kamera siges at kombinere de to. Optikken er på F1.8 på begge kameraer, der er en større sensor med større pixels, men stadig med 12 MP-opløsning. Desuden er der optisk billedstabilisering. Vi ser frem til at teste, hvordan det virker!

Foto: HTC
Foto: HTC

Heldigvis ser det ikke ud til, at HTC dermed har droppet sit gamle paradenummer: lyden. Den har stadig HTC’s Boomsound-forstærkning, lydbehandling fra Dolby, og nu også en certificering for Hi-Res Audio.

Foto: HTC
Foto: HTC

Mobilen har også Quick Charge 3, der oplader batteriet til 50% på bare 30 minutter.

HTC 10 udsendes i april, men den danske pris er stadig ukendt.

Fakta
Skærm: 5,2-tommer 2.560 x 1.440
Processor: Qualcomm Snapdragon 820
Hukommelse: 4GB / 32-64 GB + microSD
Kamera: 12 MP F1.8 OIS + 5 MP F1.8
Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC
Batteri: 3.000 mAh, QC 3.0

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.