Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kompromisløs mobil fra HTC

Er HTC 10 modellen, der sender dem tilbage på toppen?

Af / 13/04/2016 - 09:30
Kompromisløs mobil fra HTC

Den tidligere flagskibsmodel, HTC One M9, var rigtig god, men havde sine problemer. Blandt andet var kameraet overraskende dårligt i svagt lys, og skærmen var ikke noget at skrive hjem om. Det virkede som, at man ikke rigtig turde satse helt og fuldt.

Foto: HTC
Foto: HTC

Nu kommer den nye topmodel, HTC 10, hvor man har droppet bogstavet foran modelnavnet. Og samme konsekvens synes at gå igen i det modificerede design og i specifikationerne for mobilen.

Den gamle, trætte HD-skærm er erstattet af en 5,2-tommer Quad HD-skærm, der siges at have 30 procent bedre farvegengivelse samt reagere ekstremt hurtig på fingerbevægelser. Og den har naturligvis den seneste Snapdragon-processor for maksimal ydelse.

Foto: HTC
Foto: HTC

Men det er kameraet, der ser ud til at have fået mest opmærksomhed. Tidligere satsede HTC på få, men meget lysfølsomme pixels, hvilket gav gode billeder i dårlige lysforhold, men med mangelfulde detaljer. I sidste generation gik man den modsatte vej, hvilket gav højtopløste billeder, som til gengæld var uklare i svagt lys. Den nye kamera siges at kombinere de to. Optikken er på F1.8 på begge kameraer, der er en større sensor med større pixels, men stadig med 12 MP-opløsning. Desuden er der optisk billedstabilisering. Vi ser frem til at teste, hvordan det virker!

Foto: HTC
Foto: HTC

Heldigvis ser det ikke ud til, at HTC dermed har droppet sit gamle paradenummer: lyden. Den har stadig HTC’s Boomsound-forstærkning, lydbehandling fra Dolby, og nu også en certificering for Hi-Res Audio.

Annonce
Foto: HTC
Foto: HTC

Mobilen har også Quick Charge 3, der oplader batteriet til 50% på bare 30 minutter.

HTC 10 udsendes i april, men den danske pris er stadig ukendt.

Fakta
Skærm: 5,2-tommer 2.560 x 1.440
Processor: Qualcomm Snapdragon 820
Hukommelse: 4GB / 32-64 GB + microSD
Kamera: 12 MP F1.8 OIS + 5 MP F1.8
Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC
Batteri: 3.000 mAh, QC 3.0

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klager over batteritiden for iPhone 16

Sådan bliver Oneplus 13

Hidtil tyndeste foldbare smartphone fra Samsung

Mobilen bliver din sekretær

Android 15 frigivet til Pixel

Opdateret iPad mini får A17 Pro-chip

Lækage afslører iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek ruster sig til AI-mobiler

Verdens tyndeste iPhone næste år?

Google aflytter din Pixel

Nu rulles tyverisikring til Android ud