Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Jonathan Ive forlader Apple

Apples designchef, en af firmaets absolutte nøglemedarbejdere, forlader virksomheden til næste år.

Skrevet af / 27/06/2019 - 23:27
Jonathan Ive forlader Apple

Jonathan Ive er et navn de fleste Apple-fans kender særdeles godt. Ive har nemlig stået i spidsen for designet af en række af Apples mest ikoniske produkter, herunder iPhone, iPod, iPad, Apple Watch og mange flere.

Det var også Ive, som i 2013 stod bag det radikale redesign af iOS 7.

Apples grundlægger og nu afdøde tidligere direktør, Steve Jobs, havde et nært samarbejde med Jonathan Ive, og de to stod sammen for udviklingen af den første iMac, der kom på markedet i 1998.

Men nu er det slut. I et interview med Financial Times har Ive afsløret, at han forlader Apple i 2020 for at starte sin egen designvirksomhed, der får navnet LoveFrom. Apple bliver firmaets vigtigste kunde, understreger Ive, som dermed forsøger at berolige kunder og investorer, der er ganske klar over hans store betydning for Apples succes gennem årene.

“Apple vil fortsat kunne drage nytte af Jony’s talent og kommer til at arbejde sammen med ham på udvalgte projekter,” siger Apple-chef Tim Cook i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

“Efter at have samarbejdet tæt igennem så mange år er jeg glad for, at vores relation fortsætter med at udvikle sig, og jeg ser frem til vores fremtidige samarbejde med Jony.”

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top