Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Japanere tager SIM-kortet ud af mobilen

Et SIM-kort om håndleddet lader dig bruge en hvilken som helst mobil uden videre.

Skrevet af / 10/06/2014 - 13:36
Japanere tager SIM-kortet ud af mobilen

Den japanske mobiloperatør, Docomo, har udviklet et koncept, som skal gøre det meget lettere at bruge en hvilken som helst enhed og alligevel beholde det samme telefonnummer. SIM-kortet bliver simpelthen taget ud af mobilen og skal i stedet sidde i et armbånd, du har om håndleddet, hvorefter det forbinder til den mobile enhed via NFC og Bluetooth.

Docomo kalder konceptet for Portable SIM, og ideen er altså, at dit mobilabonnement ikke længere skal knyttes til en bestemt enhed, men i stedet til den person, som er indehaver af SIM-kortet. Forbindelsen til en bestemt mobiltelefon skal så kunne oprettes lynhurtigt blot ved at hurtigt at berøre mobilen med SIM-armbåndet.

Med teknologien vil man kunne skifte mellem forskellige mobiltelefoner lige så let og smertefrit som at skifte skjorte eller sko, mens telefonnummer og andre personlige oplysninger forbliver på kroppen i stedet for i mobilen.

Kilde: NTT Docomo

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top