iWatch bliver lanceret 9. september

Rygterne har floreret i årevis, men nu skulle den være god nok. Apple vil lancere et “wearable device” sammen med iPhone 6.

Lanceringen af den næste iPhone nærmer sig med stormskridt. Alle rygter tyder på, at Apple vil afholde et arrangement den 9. september, hvor iPhone 6 vil blive lanceret, men nu melder den amerikanske teknologi-blogger, John Paczkowski, via sit websted, recode.net, at Apple ved samme lejlighed vil præsentere et nyt “wearable device” – altså et produkt, man kan bære på kroppen.

Paczkowski bruger ikke selv ordet “iWatch”, men efter mange måneder med rygter om Apples kommende smart-ur er det nærliggende at forvente, at netop iWatch er det nye “wearable device”, som Apple vil lancere sammen med iPhone 6.

Ifølge recode.net vil det nye produkt gøre brug af de nye HealthKit- og HomeKit-funktioner i iOS 8 – den nye version af Apples mobile operativsystem. Den nye Health-app, som er en del af HealthKit, holder styr på puls, kalorier, blodsukker, kolesterol, medicin og meget mere, og du kan oprette dit eget journalkort med vigtig information — såsom blodtype og allergier — som man kan tilgå direkte fra låseskærmen i tilfælde af uheld.

En ny app med navnet Health samler og viser informationer om dit helbred, indsamlet fra dine fitness-enheder og – apps.

Med HomeKit-funktionerne skal brugeren for eksempel kunne styre lyset i stuen, checke om hoveddøren er låst eller tænde for varmen en halv time, før han kommer hjem. Med andre ord bliver HomeKit kernen i det digitale hjem, og skal i øvrigt også arbejde sammen med Apples stemmestyringssoftware, den personlige assistent Siri.

Noget tyder altså på, at iWatch kan blive en meget central del af Apples digitale strategi. I hvert giver de aktuelle rygter os god grund til at glæde os endnu mere til lanceringen den 9. september, end vi allerede gjorde.

Les videre
Exit mobile version