TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

iPhone mere værd end hele Microsoft

Det anerkendte, amerikanske magasin Forbes konstaterer, at Apples iPhone alene omsatte for flere penge i årets første kvartal end alle Microsofts produkter til sammen!

forfatter
Publiceret 20/08/2012 - 01:43

Ét eneste Apple-produkt, som ikke eksisterede for fem år siden, sælger bedre end alt, Microsoft har på hylderne. Mere end Windows, Office, Xbox, Bing, Windows Phone og hvert eneste andet produkt Microsoft har skabt siden 1975. I årets første kvartal, som sluttede 31. marts omsatte iPhone alene for 22,7 milliarder amerikanske dollars (svarende til 137 milliarder danske kroner), mens hele Microsoft Corporation omsatte for 17,4 milliarder amerikanske dollars (svarende til 105,14 milliarder danske kroner).

Sådan starter Forbes en artikel, som går videre til at filosofere over, om iPhone ikke i virkeligheden er endnu mere værd for Apple, end de rene salgstal antyder. For hvor meget betyder iPhone for Apples samlede øko-system? Hvor meget af salget på iTunes skyldes iPhone? Og hvordan kan det være, at Apple – udover at omsætte en hvis del ud af bukserne på for eksempel Microsoft – også har et markant større dækningsbidrag på hardware såsom iPhone end nogen anden teknologi-virksomhed i verden?

Alle disse spørgsmål gør det svært præcis at definere, hvor meget Apple og iPhone i virkeligheden er ”værd”, så derfor er omsætningstallene, som blot måler den løbende drift og det konkrete salg, nemmere at forholde sig til, skriver Forbes analytiker. Og de tal taler altså deres eget, tydelige sprog…

Kilde: Forbes

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Video: Nothing phone (1) afsløret ugevis før lancering Hands-on video viser innovativ ny brugerflade.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Eksklusivt fra Huawei For nylig skrev vi, at der var en ny generation af smart-produkter fra Huawei på vej. Nu er ventetiden ovre for et af dem – Watch GT3 Pro kan købes nu.
Der kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere udgaver af Samsungs folkemobil.
Sådan ser den ud! [OPDATERET] Måske for at undgå læk har Nothing selv "lækket" billede af firmaets kommende smartphone.
5G-mobil til under 2.000 kroner Motorola lancerer endnu en lavprismobil med 5G.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend