TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

iPhone 5 verdens bedst sælgende smartphone

Og verdens næstbedst sælgende smartphone er iPhone 4S.

forfatter
Publiceret 20/02/2013 - 14:53

De nyeste tal, der tager temperaturen på det globale smartphone-marked, er godt nyt for Apple.

Analysefirmaet Strategy Analytics holder nøje øje med bevægelserne på mobilmarkedet, og selvom Samsung fortsat samlet set er den største leverandør af smartphones i verden (baseret på tal fra fjerde kvartal 2012) med en markedsandel på 29%, så er firmaets flagskibsmodel, Samsung Galaxy S III, med 15,4 millioner solgte enheder blot den tredjebedst sælgende smartphone i verden.
strategy-analytics-feb-2013
For første gang indtages pladsen nu af Apples iPhone 5, som i sidste års fjerde kvartal solgte 27,4 millioner enheder og alene sidder på 12,6% af det globale marked for smartphones. Endnu mere overraskende er det, at også andenpladsen indtages af en iPhone. Nemlig af iPhone 4S, som med 17,4 millioner solgte enheder og en markedsandel på 8% viser, at det ikke kun er nyhedens interesse, der driver salget af smartphones. iPhone 4S blev nemlig lanceret tilbage i oktober 2011.

Til sammen sidder Apple og Samsung på 50% af det globale marked for smartphones, mens alle de øvrige producenter må kæmpe om resten. Engang så mægtige Nokia havde i fjerde kvartal af 2012 blot 3% af det globale salg af smartphones målt på antal enheder.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
iPhone 14 forsinkes af kinesiske corona-restriktioner Mindst én iPhone 14-model tre uger forsinket på grund af kinesisk COVID-19-nedlukning.
Nyt og smart fra Huawei Innovative smart-produkter til en sund livsstil.
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend