Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 5 verdens bedst sælgende smartphone

Og verdens næstbedst sælgende smartphone er iPhone 4S.

Skrevet af / 20/02/2013 - 14:53
iPhone 5 verdens bedst sælgende smartphone

De nyeste tal, der tager temperaturen på det globale smartphone-marked, er godt nyt for Apple.

Analysefirmaet Strategy Analytics holder nøje øje med bevægelserne på mobilmarkedet, og selvom Samsung fortsat samlet set er den største leverandør af smartphones i verden (baseret på tal fra fjerde kvartal 2012) med en markedsandel på 29%, så er firmaets flagskibsmodel, Samsung Galaxy S III, med 15,4 millioner solgte enheder blot den tredjebedst sælgende smartphone i verden.
strategy-analytics-feb-2013
For første gang indtages pladsen nu af Apples iPhone 5, som i sidste års fjerde kvartal solgte 27,4 millioner enheder og alene sidder på 12,6% af det globale marked for smartphones. Endnu mere overraskende er det, at også andenpladsen indtages af en iPhone. Nemlig af iPhone 4S, som med 17,4 millioner solgte enheder og en markedsandel på 8% viser, at det ikke kun er nyhedens interesse, der driver salget af smartphones. iPhone 4S blev nemlig lanceret tilbage i oktober 2011.

Til sammen sidder Apple og Samsung på 50% af det globale marked for smartphones, mens alle de øvrige producenter må kæmpe om resten. Engang så mægtige Nokia havde i fjerde kvartal af 2012 blot 3% af det globale salg af smartphones målt på antal enheder.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Apples Min fotostream nedlægges

Mobil med basale funktioner er målrettet skærmtrætte unge

Airtags til Android

Indbygget dashcam i Pixel?

Nye hjælpemidler til jagt fra Garmin

Bedre hjerteovervågning med Galaxy Watch

Scroll to Top