Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

iPhone 5 får (nok) 4G

Apple er under pres fra mobiloperatører i Korea, der vil have iPhone-producenten til at sørge for, at den kommende iPhone 5 også understøtter 4G/LTE uden for USA.

Skrevet af / 17/08/2012 - 01:11
iPhone 5 får (nok) 4G

Hvem husker ikke skuffelsen, da det kort efter lanceringen viste sig, at Den nye iPad ikke som ventet understøttede 4G/LTE. Eller… det gør den jo, men kun i USA, hvor mobiloperatørernes LTE-netværk anvender en frekvens på 700 MHz, mens vi i Europa – inklusive Danmark – bruger frekvenserne 1,8 og 2,6 GHz.

Det problem har mobiloperatørerne også i Korea, hvor de anvender frekvensområderne 800 MHz og 1,8 GHz, men fordi de koreanske mobilkunder i høj grad allerede er sprunget over på 4G, taler selskaber som SK Telecom og KT med noget større vægt, når det gælder om at lægge pres på Apple. Og det er præcis, hvad SK Telecom og KT gør, siger anonyme kilder. Der er nemlig allerede 8,4 millioner betalende 4G/LTE-abonnenter i Korea, og dem vil de koreanske mobiloperatører meget gerne kunne sælge den kommende iPhone 5 til.

Ifølge Korea Times skulle begge mobilselskaber derfor være i forhandlinger med Apple, som skal overtales til også at lade en kommende iPhone 5 understøtte 4G/LTE på de koreanske netværk. Salget af Den nye iPad har været skuffende i Korea netop på grund af den manglende understøttelse af 4G, så der er grund til at tro, at iPhone 5 kan lide samme skæbne, hvis ikke Apple lytter til de koreanske ønsker.

Om det bliver tilfældet kan vi ikke vide, men vi har lov at håbe, for da der er overlap imellem de koreanske og de europæiske LTE-netværk, som har 1,8 GHz frekvensbåndet til fælles, vil en indrømmelse fra Apple på dette punkt betyde, at en iPhone 5 med 4G/LTE også vil have fuld netværksunderstøttelse i Europa og dermed i Danmark.

Apple har tidligere været helt imod at indbygge 4G/LTE i den populære iPhone af frygt for, at store og varmeudviklende LTE-chipset skulle sluge for meget strøm. Men nu er der mindre og mindre avancerede chipset tilgængelige på markedet – blandt andet fra teknologi-producenten Qualcomm – hvilket gør det mere end sandsynligt, at den næste iPhone får 4G/LTE.

Kilde: AppleInsider

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top