TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

iPhone 5 får (nok) 4G

Apple er under pres fra mobiloperatører i Korea, der vil have iPhone-producenten til at sørge for, at den kommende iPhone 5 også understøtter 4G/LTE uden for USA.

forfatter
Publiceret 17/08/2012 - 01:11

Hvem husker ikke skuffelsen, da det kort efter lanceringen viste sig, at Den nye iPad ikke som ventet understøttede 4G/LTE. Eller… det gør den jo, men kun i USA, hvor mobiloperatørernes LTE-netværk anvender en frekvens på 700 MHz, mens vi i Europa – inklusive Danmark – bruger frekvenserne 1,8 og 2,6 GHz.

Det problem har mobiloperatørerne også i Korea, hvor de anvender frekvensområderne 800 MHz og 1,8 GHz, men fordi de koreanske mobilkunder i høj grad allerede er sprunget over på 4G, taler selskaber som SK Telecom og KT med noget større vægt, når det gælder om at lægge pres på Apple. Og det er præcis, hvad SK Telecom og KT gør, siger anonyme kilder. Der er nemlig allerede 8,4 millioner betalende 4G/LTE-abonnenter i Korea, og dem vil de koreanske mobiloperatører meget gerne kunne sælge den kommende iPhone 5 til.

Ifølge Korea Times skulle begge mobilselskaber derfor være i forhandlinger med Apple, som skal overtales til også at lade en kommende iPhone 5 understøtte 4G/LTE på de koreanske netværk. Salget af Den nye iPad har været skuffende i Korea netop på grund af den manglende understøttelse af 4G, så der er grund til at tro, at iPhone 5 kan lide samme skæbne, hvis ikke Apple lytter til de koreanske ønsker.

Om det bliver tilfældet kan vi ikke vide, men vi har lov at håbe, for da der er overlap imellem de koreanske og de europæiske LTE-netværk, som har 1,8 GHz frekvensbåndet til fælles, vil en indrømmelse fra Apple på dette punkt betyde, at en iPhone 5 med 4G/LTE også vil have fuld netværksunderstøttelse i Europa og dermed i Danmark.

Apple har tidligere været helt imod at indbygge 4G/LTE i den populære iPhone af frygt for, at store og varmeudviklende LTE-chipset skulle sluge for meget strøm. Men nu er der mindre og mindre avancerede chipset tilgængelige på markedet – blandt andet fra teknologi-producenten Qualcomm – hvilket gør det mere end sandsynligt, at den næste iPhone får 4G/LTE.

Kilde: AppleInsider

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend