Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPad mini lige om hjørnet

Produktionen af iPad mini er begyndt. Den får en skærm på 7,85”, men må undvære den høje retina-opløsning, vi kender fra iPad 3 og iPhone 5.

Skrevet af / 03/10/2012 - 13:58
iPad mini lige om hjørnet

Apples nye, billige tablet-computer, som skal stå distancen mod konkurrencen fra Google Nexus 7 og Amazon Kindle Fire, bliver lanceret 10. oktober og kommer i butikkerne en uge efter.

Både amerikanske Wall Street Journal og den japanske blog Macotakara mener at vide, at Apples største leverandør, Foxconn, har sat iPad mini i produktion på virksomhedens fabrik i Brasilien.

Og da nettet i øjeblikket svømmer over med lækkede fotos fra et websted i Ukraine af iPad mini-dele, er vi meget tilbøjelige til at tro på rygterne.

Læs også: Sådan kan den nye iPad se ud

Apple var ikke specielt gode til at skjule detaljerne om iPhone 5 før dennes lancering, så med mindre at sikkerheden er blevet strammet gevaldigt op siden, så kan vi formentlig regne med, at iPad mini – ifølge Gizmodo.com – kommer til at have følgende specifikationer:

Udseende
Den kommende iPad mini vil ligne en…. skrumpet iPad. Den vil få en skærm på 7,85” og bagsiden vil være fremstillet af sort, anodiseret aluminium. I bunden sidder et stik til det nye Lightning-stik, mens stikket til høretelefonerne sidder i toppen.

Bagsiden bliver - som på iPhone 5 - fremstillet af anodiseret aluminium.

Skærmen
Glem alt om retina-display. Apple lancerer iPad mini for at konkurrere mod Google Nexus 7 og Amazon Kindle Fire, som begge koster under 2.000 kroner. Som nævnt ovenfor bliver skærmstørrelsen 7,85” og skærmen af typen LCD, men vi er usikre på opløsningen. De fleste rygter peger dog på en opløsning på 1024 x 768 pixels.

Skærmen bliver af typen LCD og uden retina-opløsning. In-Cell-teknologi som den nye iPhone 5 får skærmen heller ikke.

Indersiden
Formentlig vil iPad mini minde meget om iPad 2, hvad angår specs. Hvis det er tilfældet, så taler vi om 512 MB RAM og Apples A5-processor. Hertil kommer Wi-Fi og 3G, og SIM-kortet vil blive af den helt nye nanoSIM-type.

1. Mini-jack 2. Plastic-cover til 3G-antenne 3. Bakke til nanoSIM 4. Lightning-stik

Pris
Selvom konkurrenterne USA faldbyder deres tablets for omkring USD 200, så er det usandsynligt, at iPad mini bliver lige så billig. Den spritnye iPod touch koster USD 300, og den mindste iPad 2 kan købes for USD 400, så mon ikke iPad mini vil få en pris lige midt imellem?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top