TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

iOS 14 og iPad OS 14 på vej

iOS 14 fornyer din iPhone, men du må vente til efteråret.

forfatter
Publiceret 23/06/2020 - 15:42

iOS 14 er den naturlige evolution af det operativsystem, der bruges i iPhone. Denne gang er opdateringerne de mest omfattende længe, men du må altså vente lidt, før du kan opdatere din iPhone.

Først skal udviklere teste betaversioner af iOS 14, så om en måneds tid kan iOS-brugere, der tør, downloade en betaversion, som de kan prøve, og til efteråret kommer iOS 14 i en færdig version.

Siri er blevet fornyet, og det er ikke kun udseendet, der har fået en overhaling. (Foto: Apple)

Widgets og Siri

Det allermeste er enten nyt, ændret eller opgraderet. Den umiddelbart mest synlige ændring er Widgets, som dukker op på startskærmen. De havde også et kort liv på Mac OS X, og Android-brugere har haft dem et stykke tid. Nu er de endelig blevet et værktøj, man bruger i iOS 14, hvor overskuelighed og lettere tilpasning til brugeren er nøgleord.

En anden fiks funktion er Smart Stacks, der ligner kortbunker, hvor man kan bladre i og se opdateringer i flere kategorier.

Også Siri skulle være kraftigt forbedret med en ny brugerflade, bedre talegenkendelse og bedre integration med apps og funktioner på mobilen. En cool ny funktion er oversætteren Translate, der kan oversætte tale eller tekst on the fly, uden at være forbundet til internettet.

Foreløbig er Translate dog begrænset til 11 sprog, og de skandinaviske er ikke blandt dem.

(Foto: Apple)

Picture in Picture

Jep, man kan lægge et billede eller en video over skærmen, flytte dem rundt, hvor man vil, og således se serier eller TV-programmer, samtidig med at man sender en besked eller tjekker Instagram.

(Foto: Apple)

App Library

Blandt de vigtigste opdateringer er ny organisering af alle apps i app-biblioteket. Man samler apps i sektioner eller mapper, lidt som før, men mere overskueligt og nemmere at organisere. Det bliver lettere at søge, lettere at finde ting i sektionerne, og de mest anvendte apps i en sektion, f.eks. gaming, ligger forrest.

Beskeder

Beskeder, messages, SMS’er, MMS’er – denne funktion har Apple også ændret i iOS 14 og ryddet op i udseendet, givet os mulighed for at oprette beskeder og selvfølgelig tilføjet en masse nye emojis.

Nyt er også muligheden for at svare enkeltpersoner i en gruppe og blive underrettet, når nogen i en gruppe skriver noget, der vedrører dig. Lidt ligesom Slack, altså.

(Foto: Apple)

Apple Clips

Her kan man få en minivisning af en app, som man skal bruge, men ikke ønsker at installere. Hvis man f.eks. vil bestille noget på en restaurant, der har app-bestilling, eller leje et løbehjul, som jo er meget populært i dag. Clips anvender QR-koder eller NFC-tagging og kan deles i beskeder eller fra Safari.

(Foto: Apple)

Kort

Apple Maps er også blevet opdateret med flere funktioner og bedre billeder af gader og bygninger. Det sidste gælder dog langtfra alle lande eller byer. USA, Storbritannien, Canada, Frankrig og foreløbig kun fem byer har fået ordentlige cykelkort i Maps.

Elbilkørere kan også få rutevejledninger, der er tilpasset til bilen og ruten, så man kan finde ladestationer undervejs.

Photos i iPad OS 14. (Foto: Apple)

iPad OS

Photos i iPad OS er blandt de mange apps, der er nye i den seneste version af OS, hvor overskuelighed og navigation er nøgleordene. Man kan lettere organisere og finde billeder og videoer med en sidepanel, hvor man kan navigere, redigere, dele, gruppere og meget mere.

Apple Pencil er i forvejen blandt de bedste blyantværktøjer til iPad, og nu har iPad OS fået en ny app ved navn Scribble, der konverterer håndskrift til tekst med klassiske skrifttyper. Håndskriftsgenkendelsen skal være forbedret, og man kan skrive nøgleord, tilføje kommentarer til dokumenter, der så konverteres til tekst, og meget mere.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede