Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hvilken streaming-tjeneste skal du vælge?

Der findes et hav af film- og serietjenester på det danske marked. Men hvilke passer til dit behov? Få svaret her.

Skrevet af / 12/12/2012 - 15:00
Hvilken streaming-tjeneste skal du vælge?

Efteråret 2012 stod i streaming-tjenesternes tegn. Konkurrencen blev for alvor intensiveret, da den danske version af amerikanske Netflix blev søsat i oktober, og siden da er flere danske løsninger kommet til, mens HBO netop er påbegyndt en stor dansk lancering efter flere ugers forsinkelse.

Dermed er den måde, vi ser tv på, for alvor blevet ændret, og fra at have kun ganske få muligheder er der nu flere streaming-tjenester, end vi kan overskue.

Vi giver dig her hele overblikket over hvilken – eller hvilke – tjenester, der passer til dit behov. Den ene udelukker jo langt fra den anden.

YouBio
Til film- og serienørden, der vil have det sidste nye

Pris: 99 kroner om måneden (gratis frem til 1. februar)

Platforme: Du kan få adgang til tjenesten via websiden, en app til smartphone og tablet eller via en tv-boks, der skal tilkøbes separat for 495 kroner, så du kan få YouBio-indholdet op på en almindelig fladskærm.

Indhold: YouBio er i første omgang kun tilgængelig i en beta-version, men YouSee, der står bag, forventer, at det kun er en kort overgang.

Tjenesten tilbyder live-tv, film og tv-serier samt ’on-demand’ filmleje af nye film. Alt det gode indhold på YouBio er fra distributøren C More, som står bag store HBO-serier som The Newsroom, Game of Thrones og True Blood. Der er dog også blevet plads til danske TV 2-serier som Rita og Den Som Dræber.

For de fleste store serier er det kun den nyeste sæson, der ligger på tjenesten, fordi det er, hvad YouSee har rettighederne til i øjeblikket. Det betyder, at du kun kan se tredje sæson af Boardwalk Empire, femte sæson af True Blood og så videre, så du kan ikke få begyndelsen med, hvis du er helt ny i serierne.

Plusser: Gratis indtil 1. februar, Masser af nyt indhold

Minusser: Når du tilmelder dig tjenesten, kræver det registrering af dit kreditkort, så hvis ikke du husker at hoppe fra igen næste år, når testeperioden slutter, vil du blive opkrævet 99 kroner om måneden, Kun de nyeste sæsoner af de store serier, så du kan ikke starte fra begyndelsen

Viaplay
Til sportsentusiasten, der vil følge med live

Pris: 79 kroner om måneden uden sport – 159 kroner med. Den første måned er gratis for nye brugere. Film kan lejes for 29 kroner stykket.

Platforme: Webside, app til smartphone og tablet samt app på Xbox og Playstation.

Indhold: Viaplay tilbyder udover film og tv-serier også en stor sportssektion, hvor du kan live-streame fra store sportsbegivenheder som for eksempel Wimbledon og PGA-golfturneringer. Der er over 30 live-streams om ugen, og dermed får du noget, der minder om Danmarks største udvalg af live sport.

Plusser: Masser af live sport, Tilbyder materiale i HD – som afspilles uden problemer eller crash

Minusser: Mange af tv-serierne på tjenesten kan lige så godt streames gratis med TV3 Play, 159 kroner per måned for at få adgang til sportspakken er i den dyre ende

TV3 Play
Til reality-elskeren, der ikke har lyst til at betale noget

Pris: Gratis – men du skal leve med reklamer

Platforme: Webside og app til iPhone og iPad

Indhold: Med TV3 Play stiller TV3 i samarbejde med Viasat deres danske tv-programmer gratis til rådighed på websiden og som noget helt nyt også via en app til iOS-enheder. Med TV 3 Play-app’en bliver TV3 den første, danske kommercielle tv-station, der gør deres programmer tilgængelige gratis via en app.

Tjenesten sponsoreres af reklamer og indeholder programmer som ‘Masterchef’, ‘Amalies Verden’ og ‘Luksusfælden’. Stationens programmer kan ses en uge efter, de har været vist på tv-skærmen, og tjenesten indeholder desuden et større udvalg af arkivmateriale.

Plusser: Både nyt og gammelt indhold, Gratis

Minusser: Relativt smalt udvalg, fordi tjenesten kun indeholder TV3s egne programmer

Netflix
Til familiefaren og –moren, der vil fordybe sig

Pris: 79 kroner om måneden – gratis testmåned til nye brugere

Platforme: Webside og app på smartphone, tablet, Apple TV, PlayStation og Xbox

Indhold: Med tjenesten har du adgang til, hvad Netflix siger er, omkring 30-50.000 forskellige titler – eksempelvis serierne Dexter, How I Met Your Mother, Modern Family og Mad Men. De fleste titler er dog mere end to år gamle – faktisk er langt de fleste udenlandske titler fra 2009 eller før.

De danske udbydere har dog fået lov til at smide nyere indhold på – som eksempelvis serierne Klovn, Broen og Lærkevej – ligesom der er enormt meget indhold af god kvalitet til børn. Desuden kommer Netflix til februar med egetproduceret indhold i form af eksempelvis House of Cards med David Fincher bag kameraet og Kevin Spacey foran.

Plusser: Tilgængelig på mange platforme, Du kan se den første sæson af de fleste serier, hvilket er en fordel, hvis du er helt ny i en serie, Nem at komme i gang med

Minusser: Intet nyt indhold

TV 2 Play
Til familien, der ofte er på farten

Pris: 19 kroner per måned for livekanalerne, 119 kroner om måneden for live og on-demand og 189 kroner for alle kanaler inklusive sport. Du kan leje film for 29 kroner.

Platforme: Webside og app til smartphone og tablet

Indhold: Tjenesten indeholder fem TV 2 kanaler live samt on-demand-indhold inklusive sport. Her kan du både streame tv-serier som Anna Pihl, Klovn og Desperate Housewives og se film, der bliver sendt live på tv-kanalen TV 2 Film. Du kan også vælge en film fra biblioteket, som du har misset i farten. Du kan desuden leje premierefilm fra et katalog på 1.000 titler.

Plusser: Overskuelig opbygning, Hele TV 2s indholdskatalog er tilgængeligt

Minusser: Forbindelsen kan til tider være af svingende kvalitet, Dyrere end de fleste andre tjenester

Stofa WebTV
Til Stofa-kunden, der vil have de nyeste afsnit af de store serier

Pris: 99 kroner om måneden

Platforme: Webside samt app til smartphone og tablet

Indhold: Ligesom YouSee har Stofa allieret sig med C More, der kan diske op med en lang række film- og tv-serier fra forskellige producenter, blandt andre HBO. Ligesom med HBOs egen tjeneste vil de populære serier som Game of Thrones dukke op på tjenesten allerede 24 timer efter den amerikanske premiere. Der er også indhold fra andre producenter end HBO – eksempelvis Showtime, der leverer serier som Dexter.

Desuden byder Stofa på et arkiv med flere end 1.000 film, deriblandt flere nyheder som eksempelvis Green Lantern, Kung Fu Panda 2 og Drive. Er det ikke nok, er der mulighed for at leje film fra Stofas eget katalog.

Plusser: Du kan se HBO-serier uden binding, Tilbyder nye film, som endnu ikke har været vist på dansk tv

Minusser: Tjenesten virker en anelse rodet i opbygningen, Er indtil videre kun forbeholdt Stofa-kunder

HBO Nordic
Til serie-fanatikeren med hang til alt, hvad der er amerikansk

Pris: 79 kroner om måneden (forventet) med seks måneders binding. Den første måned er gratis, men du binder dig samtidig til at betale abonnement de resterende fem måneder.

Platforme: De endelige detaljer om HBOs lancering er endnu ikke på plads, men vi forventer, at du kan få adgang til tjenesten via websiden og apps til både smartphone, tablet og spillekonsoller samt Smart TV (i første omgang kun fra Samsung)

Indhold: HBOs tjeneste tilbyder kendte amerikanske film og serier som Game of Thrones, The Newsroom og True Blood, der vil dukke op bare et døgn efter den amerikanske premiere.

Til at begynde med kan enkelte serier og sæsoner mangle, men HBO udbyder som udgangspunkt hele deres bibliotek af populært indhold. På grund af rettigheder er det ikke sikkert, at samtlige serier er tilgængelige hele tiden, men når en ny sæson bliver lanceret, vil den gamle sæson blive ved med at være tilgængelig.

Plusser: Kvalitetsserier, Tv-serierne kan ses 24 timer efter premieren i USA

Minusser: Bindingsperiode på seks måneder, Ingen reel mulighed for gratis testmåned (fordi du samtidig binder dig til at betale de resterende fem måneders abonnement)

DR.dk
Til familien, som er vild med dansk indhold

Pris: Gratis

Platform: Webside

Indhold: DRs tjeneste indeholder alle DR-kanaler samt mange programmer ’on-demand’. Den kan betegnes som en ’all round’-biograf, for undersites som DR.dk/tv, Bonanza og Mama gemmer på alt fra børne- og ungdomsudsendelser til klassiske tv-serier som Huset på Christianshavn samt de seneste episoder af Family Guy og Dr. Who. Der findes stort set samme antal tv-serier, som der vises i fjernsynet.

DR.dk/tv og Mama sender direkte, men de enkelte afsnit kan også streames ‘on-demand’. Tv-serier fra udlandet er kun online i omkring en uge på grund af ophavsret.

Plusser: Gratis, Stort set hele DRs indholdskatalog er tilgængeligt

Minusser: Er kun tilgængelig på en platform, Udenlandske tv-serier ligger ikke i arkivet

Filmstriben
Til filmentusiasten, der godt kan lide skævt indhold

Pris: Gratis – du logger ind med brugernavn og pinkode, som i øvrigt er det samme som det, du bruger, når du reserverer bøger på bibliotekernes websider. Ellers kan du kontakte dit bibliotek for at få hjælp til at blive oprettet

Platform: Webside

Indhold: Bibliotekernes tjeneste er en buffet af spille-, dokumentar- og kortfilm ’on-demand’. Det er dog ikke alle landets biblioteker, der er tilmeldt Filmstriben, men hvis lige præcis dit bibliotek ikke er en del af ordningen, kan du leje en film fra 30 kroner. Der findes 1.300 film på sitet.

Plusser: Gratis

Minusser: Kun tilgængelig på en platform, Smalt indhold, Ikke alle biblioteker tilbyder tjenesten

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top