Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Huaweis Android-licens forlænges med tre måneder

Googles blokering af Huaweis adgang til Android og Googles apps og tjenester udsættes.

Skrevet af / 21/05/2019 - 12:17
Huaweis Android-licens forlænges med tre måneder

I går kunne vi fortælle, at den amerikanske regering har sat mobilgiganten Huawei på den såkaldte “Entity List”, hvilket betyder, at virksomheden med øjeblikkelig virkning ikke må få adgang til amerikansk teknologi. Derfor havde Google ikke andet valg end at blokere for Huaweis fremtidige adgang til nye versioner af Android-styresystemet samt for kommende sikkerhedsopdateringer af eksisterende Huawei-mobiler.

Men allerede dagen efter har de amerikanske myndigheder besluttet sig for at gøre en undtagelse, der betyder, at Huawei alligevel kan fortsætte med at understøtte eksisterende mobiltelefoner med sikkerhedsopdateringer. Denne midlertidige licens vil løbe frem til den 19. august, skriver The Verge.

Lempelsen af den tidligere beslutning betyder dog ikke, at Huawei får adgang til at købe hardware og komponenter fra producenter som Intel, Qualcomm og Broadcom, der også har været tvunget til at boykotte den kinesiske virskomhed, ligesom Huawei fortsat heller ikke vil kunne få adgang til kommende kommercielle udgaver af Android-styresystemet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top