Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Huawei Mate 30-serien og Huawei Mobile Services på vej til Danmark

I en overraskende melding har Huawei netop afsløret, at firmaets nyeste topmodel, Mate 30-serien, alligevel kommer til Danmark. Sammen med Huaweis nye mobile økosystem.

Skrevet af / 25/09/2019 - 14:27
Huawei Mate 30-serien og Huawei Mobile Services på vej til Danmark

[OPDATERET 26/9, kl. 11:29] Huaweis danske pressetalsmand, Tina Banzhaf, bekræfter over for Lyd & Billede, at det bliver Huawei Mate 30 Pro, som rammer det danske marked senere på efteråret. Vejledende udsalgspris er EUR 999. En dansk pris kendes endnu ikke.

De fleste ved vel efterhånden, at Huawei er kommet i klemme i den aktuelle handelskrig mellem USA og Kina. Den kinesiske elektronikgigant er havnet på den sorte liste – den såkaldte Entity List – hvilket bl.a. indebærer, at Huawei ikke har fri adgang til at handle med amerikanske virksomheder.

Som konsekvens heraf har firmaer som Google, Intel og Qualcomm været tvunget til at stoppe alt samarbejde med Huawei, hvilket bl.a. betyder, at den kinesiske virksomhed bliver afskåret fra at anvende fremtidige udgaver af Googles version af Android-styresystemet, herunder Google-apps som Gmail, YouTube, Chrome og Google Maps.

Huawei Mate 30 uden Google

Da Huawei sidste uge i München lancerede den nye topmodel, Huawei Mate 30 Pro, samt et par andre modeller i Mate 30-serien, var det derfor med en open source-udgave af Android, og uden Googles tjenester, herunder app-butikken, Google Play.

I stedet, forklarede Huawei-topchef Richard Yu fra scenen, kommer Mate 30-serien med Huaweis egen app-butik, Huawei AppGallery, som er baseret på Huaweis eget mobile økosystem, Huawei Mobile Services.

Huawei-topchef Richard Yu taler om AppGallery ved lanceringen af Mate 30-serien. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Huawei AppGallery

Allerede i juni måned kunne vi fortælle, at Huawei var i gang med at henvende sig til app-udviklere verden over for at få dem til at gøre deres apps tilgængelige i Huawei AppGallery, og i München afslørede Richard Yu så, at den kinesiske virksomhed har planer om at investere 1 mia. USD (rundt regnet 6 mia. DKK) i sit eget udviklings- og licensprogram, Huawei Mobile Services.

Ifølge Richard Yu er der allerede er over 1 millioner udviklere i økosystemet på globalt plan, og mere end 45.000 Android-apps er allerede tilgængelige via Huawei AppGallery.

I sidste uge var meldingen fra Huawei i Danmark imidlertid, at man ikke havde planer om at lancere Mate 30-serien på det danske marked. Af samme grund var ingen danske journalister inviteret til arrangementet i München.

(Foto: Peter Gotschalk)

 

Pressemeddelelse fra Huawei: Mate 30 kommer til Danmark!

Men i dag fik piben en anden lyd. Således skriver Huawei følgende i en pressemeddelelse, vi netop har modtaget:

“Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. HMS indeholder alt, hvad den moderne smartphonebruger har behov for med app-butik, digital assistent, cloud services og meget mere. HMS lanceres i Danmark sammen med den helt nye Mate 30 serie, som netop er præsenteret.”

Endvidere skriver Huawei:

“HMS inkluderer blandt andet Huaweis egen browser, der sikrer lynhurtige internetoplevelser, nemme søgemuligheder og komplet sikkerhedsbeskyttelse. 200 millioner bruger allerede HUAWEI Browser i dag. […] Huawei Mobile Services og HMS apps indkorporerer Huaweis chip-, device- og cloud-egenskaber og integrerer en række HMS kerneegenskaber, værktøjer og platforme til IDE-udvikling og test. Sammen med tredjepartsapplikationer og services udgør HMS et økosystem – et intelligent mobilt internetøkosystem for 570 millioner Huaweibrugere verden over. På nuværende tidspunkt har HMS-økosystemet allerede tiltrukket mere end én million registrerede udviklere fra hele verden.”

 

En af de nye apps i HMS, som snart bliver tilgængelig for udviklere udenfor Kina, er HUAWEI Map Kit. Fra oktober i år bliver det muligt for eksempelvis europæiske udviklere at skabe apps med integrerede kortfunktioner. HUAWEI Health App på smartphones, Huawei Watch og Huawei Band får også alle adgang til HUAWEI Map Kit, skriver Huawei i sin pressemeddelelse. (Foto: Huawei)

 

Google Mobile Services

Se dét, var jo en overraskelse. Vi har for en sikkerheds skyld skrevet til Huawei for at spørge nærmere ind til lanceringen af Mate 30. Vi vil selvfølgelig gerne vide, præcis hvornår telefonerne kommer på det danske marked. Og priserne vil vi også gerne høre noget om. Vi opdaterer historien, når og hvis vi får svar fra Huawei.

I mellemtiden kan man så spekulere over, hvordan en Android-telefon med Huawei Mobile Services kommer til at fungere i praksis.

Sagen er nemlig den, at det ikke er nok for Huawei, at udviklernes apps – f.eks. Facebook eller WhatsApp – kan downloades til brugerernes mobiltelefoner via AppGallery. De forskellige apps er nødt til aktivt at understøtte Huawei Mobile Services for at fungere korrekt.

Googles økosystem, som Huawei altså ikke har adgang til, består nemlig af mere end blot Google Play og tjenester som Google Maps, Gmail og YouTube. Lige så vigtig er Google Mobile Services, som er den cloud-platform, som mange Android-apps er afhængige af for at fungere.

Sender du f.eks. en besked til din ven eller kæreste via WhatsApp, så går beskeden rent praktisk fra din mobiltelefonen via en Google-server (som kører Google Mobile Services) til modtagerens mobil. En WhatsApp-app, der er downloadet fra Huawei AppGallery, har ikke adgang til Google Mobile Services, så hvis ikke Huawei får app-udvikleren, i dette tilfælde Facebook, som ejer WhatsApp, med på Huawei Mobile Services-vognen, så virker en række funktioner i app’en simpelthen ikke.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Budgetmobil og billigt smart-ur fra CMF by Nothing

Google siger farvel til Samsung-chips

Galaxy Unpacked: Så dyr bliver Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny lækage afslører alt!

Rekordsalg af kommende iPhone takket være Apple Intelligence?

Scroll to Top