Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Huawei lancerer mellemklasse-mobil med Google-tjenester og fire kameraer

Huawei Nova 5T er ny på det danske marked, men blev i virkeligheden allerede lanceret i juni måned. Derfor er den ikke omfattet af amerikansk boykot.

Skrevet af / 25/10/2019 - 20:00
Huawei lancerer mellemklasse-mobil med Google-tjenester og fire kameraer

Direktøren for Huawei i Danmark, RenKe, har mange gode argumenter for, at den kinesiske elektronikgigant nu lancerer mellemklasse-mobilen Huawei Nova 5T på det danske marked.

Mobilen, som får en vejledende udsalgspris på 3.699 kroner, hører hjemme i et prissegment, hvor Huawei ikke hidtil har haft noget at tilbyde forbrugerne, og den seneste markedsanalyse fra GfK viser, at markedet for smartphones i prisklassen i år er steget med over 50% i forhold til 2018, fortalte han således i forbindelse med et pressemøde i København.

Derfor er der tale om en vigtig ny satsning for Huawei, forklarede han til de inviterede journalister og influencere, og understregede desuden, at Nova 5T ikke er omfattet af den aktuelle amerikanske boykot af det kinesiske firma, men derimod kommer med Android 9.1 og alle Googles tjenester og apps.

Huawei Nova 5T = Honor 20

Hvordan kan det så lade sig gøre, spørger du måske dig selv? Er Huawei på grund af den amerikanske boykot ikke netop forhindret i at lancere nye produkter baseret på Googles version af Android, herunder Googles mange apps? Jo, men Nova 5T er heller ikke nogen ny smartphone. I virkeligheden er den identisk med Honor 20, som blev udviklet før, den amerikanske regering satte Huawei på den sorte liste, og mobilen har allerede været tilgængelig på markeder rundt om i verden siden slutningen af juni.

Og eftersom Honor 20 / Huawei Nova 5T allerede har været på markedet i tre til fire måneder, er den også blevet anmeldt af flere internationale medier – herunder Techradar, Techadvisor og Android Authority – hvor den generelt har fået ret flotte karakterer.

Men den ser altså også god ud til prisen.

Fremragende konfiguration

Under skærmen sidder der samme octa-core Kirin 980-processor, som Huawei anvender i Huawei P30 Pro og Mate 20 Pro, og desuden er Nova 5T udstyret med 6 GB RAM og 128 GB internt lager.

Der sidder fire kameraer på bagsiden af Huawei Nova 5T, herunder det lille 2 MP makro-kamera lige til højre for de tre primære objektiver. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Og ligesom Huaweis nyeste topmobiler, P30 Pro og Mate 30 Pro, kommer Nova med fire primære kameraer, som dog har en lidt anden konfiguration end hos topmodellerne:

16MP, Ultra-vidvinkel-kamera, 117 grader, f/2.2
48MP, Hovedkamera, 1/2″ sensor, 4-in-1 Light Fusion Technology, f/1.8
2MP, Bokeh Objektiv, f/2.4
2MP, Makro Objektiv, f/2.4

Desuden sidder der et f/2.0 frontkamera med 32 MP i et lille udstanset hul på fronten.

For alle fem kameraer spiller AI-teknologi (kunstig intelligens) en væsentlig rolle, skriver Huawei i en pressemeddelelse, der blev sendt ud efter lanceringen.

“Eksempelvis hjælper AI HDR+ algoritmen dig med at tage skarpe portrætfotos med frontkameraet – selv i mørke omgivelser eller i modlys. Master Intelligent AI identificerer også det objekt, som du retter kameraet mod, og optimerer billedet derefter. Den genkender eksempelvis en hund, et portræt, himmel, blomster og sne. Derudover sikrer AI Image Stabilization (AIS), Auto Exposure Lock (AEL) og Auto Focus Lock (AFL) generelt skarpe og detaljerede billeder,” skriver Huawei blandt andet.

Fingeraftrykslæseren sidder på siden af mobilen. (Foto: Huawei)

 

Skærmen på 6,26″ understøtter HDR10+ og er af typen IPS LCD (2340 x 1080 pixels), mens fingeraftrykslæseren sidder på siden af mobilen – ligesom på den noget dyrere high-end-model Sony Xperia 1. Batteriet på 3750 mAh understøtter lynopladning, men ingen trådløs opladning. Til gengæld leveres mobilen med 22,5 W SuperCharger, så Nova 5T kan oplades fra 0% til 50% strøm på 30 minutter.

Pris og tilgængelighed

Telefonen kommer til Danmark i tre farver: Crush Blue, Black og Midsummer Purple.

Nova 5T kan forudbestilles hos udvalgte danske forhandlere allerede nu, og er til salg i butikkerne fra den 4. november. Telefonen kan købes hos Elgiganten, Power, Bilka, Telia, YouSee, Telenor og Hi3G.

Vejledende udsalgspris er som nævnt 3.699 kroner.

Specifikationer

Operativsystem: Android 9.1 (+ Huawei EMUI 9.1)
Skærm: 6,26″ IPS, Full HD+ (2340 x 1080)
Processor: Kirin 980 octa-core
Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager
Kameraer: 48 Mp f/1.8 + 16 Mp ultravidvinkel f/2.2 + 2 Mp bokeh f/2.4 + 2 Mp makro f/2.4 (primært) / 32 Mp f/2.0 (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou
Mål og vægt: 154,3 x 74 x 7,8 mm / 174 g
Batteri: 3750 mAh, 22,5 W SuperCharge

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top