Search
Generic filters

Huawei lancerer mellemklasse-mobil med Google-tjenester og fire kameraer

Huawei Nova 5T er ny på det danske marked, men blev i virkeligheden allerede lanceret i juni måned. Derfor er den ikke omfattet af amerikansk boykot.

Huawei Nova 5T

Direktøren for Huawei i Danmark, RenKe, har mange gode argumenter for, at den kinesiske elektronikgigant nu lancerer mellemklasse-mobilen Huawei Nova 5T på det danske marked.

Mobilen, som får en vejledende udsalgspris på 3.699 kroner, hører hjemme i et prissegment, hvor Huawei ikke hidtil har haft noget at tilbyde forbrugerne, og den seneste markedsanalyse fra GfK viser, at markedet for smartphones i prisklassen i år er steget med over 50% i forhold til 2018, fortalte han således i forbindelse med et pressemøde i København.

Derfor er der tale om en vigtig ny satsning for Huawei, forklarede han til de inviterede journalister og influencere, og understregede desuden, at Nova 5T ikke er omfattet af den aktuelle amerikanske boykot af det kinesiske firma, men derimod kommer med Android 9.1 og alle Googles tjenester og apps.

Huawei Nova 5T = Honor 20

Hvordan kan det så lade sig gøre, spørger du måske dig selv? Er Huawei på grund af den amerikanske boykot ikke netop forhindret i at lancere nye produkter baseret på Googles version af Android, herunder Googles mange apps? Jo, men Nova 5T er heller ikke nogen ny smartphone. I virkeligheden er den identisk med Honor 20, som blev udviklet før, den amerikanske regering satte Huawei på den sorte liste, og mobilen har allerede været tilgængelig på markeder rundt om i verden siden slutningen af juni.

Og eftersom Honor 20 / Huawei Nova 5T allerede har været på markedet i tre til fire måneder, er den også blevet anmeldt af flere internationale medier – herunder Techradar, Techadvisor og Android Authority – hvor den generelt har fået ret flotte karakterer.

Men den ser altså også god ud til prisen.

Fremragende konfiguration

Under skærmen sidder der samme octa-core Kirin 980-processor, som Huawei anvender i Huawei P30 Pro og Mate 20 Pro, og desuden er Nova 5T udstyret med 6 GB RAM og 128 GB internt lager.

annonce
Der sidder fire kameraer på bagsiden af Huawei Nova 5T, herunder det lille 2 MP makro-kamera lige til højre for de tre primære objektiver. (Foto: Peter Gotschalk)

 

annonce

Og ligesom Huaweis nyeste topmobiler, P30 Pro og Mate 30 Pro, kommer Nova med fire primære kameraer, som dog har en lidt anden konfiguration end hos topmodellerne:

16MP, Ultra-vidvinkel-kamera, 117 grader, f/2.2
48MP, Hovedkamera, 1/2″ sensor, 4-in-1 Light Fusion Technology, f/1.8
2MP, Bokeh Objektiv, f/2.4
2MP, Makro Objektiv, f/2.4

Desuden sidder der et f/2.0 frontkamera med 32 MP i et lille udstanset hul på fronten.

For alle fem kameraer spiller AI-teknologi (kunstig intelligens) en væsentlig rolle, skriver Huawei i en pressemeddelelse, der blev sendt ud efter lanceringen.

annonce

“Eksempelvis hjælper AI HDR+ algoritmen dig med at tage skarpe portrætfotos med frontkameraet – selv i mørke omgivelser eller i modlys. Master Intelligent AI identificerer også det objekt, som du retter kameraet mod, og optimerer billedet derefter. Den genkender eksempelvis en hund, et portræt, himmel, blomster og sne. Derudover sikrer AI Image Stabilization (AIS), Auto Exposure Lock (AEL) og Auto Focus Lock (AFL) generelt skarpe og detaljerede billeder,” skriver Huawei blandt andet.

Fingeraftrykslæseren sidder på siden af mobilen. (Foto: Huawei)

 

Skærmen på 6,26″ understøtter HDR10+ og er af typen IPS LCD (2340 x 1080 pixels), mens fingeraftrykslæseren sidder på siden af mobilen – ligesom på den noget dyrere high-end-model Sony Xperia 1. Batteriet på 3750 mAh understøtter lynopladning, men ingen trådløs opladning. Til gengæld leveres mobilen med 22,5 W SuperCharger, så Nova 5T kan oplades fra 0% til 50% strøm på 30 minutter.

Pris og tilgængelighed

Telefonen kommer til Danmark i tre farver: Crush Blue, Black og Midsummer Purple.

Nova 5T kan forudbestilles hos udvalgte danske forhandlere allerede nu, og er til salg i butikkerne fra den 4. november. Telefonen kan købes hos Elgiganten, Power, Bilka, Telia, YouSee, Telenor og Hi3G.

Vejledende udsalgspris er som nævnt 3.699 kroner.

Specifikationer

Operativsystem: Android 9.1 (+ Huawei EMUI 9.1)
Skærm: 6,26″ IPS, Full HD+ (2340 x 1080)
Processor: Kirin 980 octa-core
Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager
Kameraer: 48 Mp f/1.8 + 16 Mp ultravidvinkel f/2.2 + 2 Mp bokeh f/2.4 + 2 Mp makro f/2.4 (primært) / 32 Mp f/2.0 (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou
Mål og vægt: 154,3 x 74 x 7,8 mm / 174 g
Batteri: 3750 mAh, 22,5 W SuperCharge

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Men kun hvis du har en Samsung-mobil.
  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link