Search
Generic filters

HTC vil satse på billige smartphones

HTC skal spare penge, og derfor kan det være slut med topmodeller som den populære HTC One.

Det er ingen hemmelighed, at HTC har kæmpet med svigtende indtjening de seneste måneder, hvilket blev bekræftet i dag, da selskabet offentliggjorde regnskabstal for det netop overståede 3. kvartal af firmaets regnskabsår. For første gang i HTC’s historie må selskabet melde om et underskud og det på hele 102 millioner amerikanske dollars (svarende til knap 564 millioner danske kroner)!

HTC regner med at tjene penge i årets fjerde kvartal, men for at nå målet tager firmaet radikale midler i brug. Omkostningerne skal sænkes med næsten 25% og strategien lægges om. Hvor fokus de seneste 12 måneder har været på flagskibsmodellen HTC One og spin-off-enheder i den dyre ende som HTC One mini og HTC One max, sadles der nu om til billigere smartphones, der er området med det største vækstpotentiale på smartphone-markedet i dag, meddeler HTC.

Det er nemlig primært i vækstlande som Brasilien, Rusland, Indien og diverse asiatiske lande, at smartphone-markedet vokser i disse måneder, og her køber forbrugerne billigere modeller, som HTC har manglet i sit sortiment siden lanceringen af HTC One.

Ved at skifte fokus til flere og billigere modeller følger HTC i fodsporene på Samsung, som i dag er verdens største smartphone-producent. Samsungs strategi har været at oversvømme markedet med modeller inden for alle prissegmenter – fulgt op af massiv markedsføring – og spørgsmålet er nu, om HTC kan vende skuden ved at efterligne den koreanske elektronikgigant.

Kilde: TechCrunch

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.