Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hjertevenligt dykkerur fra Withings

Withings ScanWatch Horizon ligner et klassisk dykkerur, men er fyldt med sensorer, der holder øje med sundheden.

Skrevet af / 03/10/2021 - 08:00
Hjertevenligt dykkerur fra Withings

Det ligner et klassisk dykkerur – og det er det for så vidt også – men ScanWatch Horizon fra Withings er først og fremmest et hybrid-smart-ur med særlig fokus på sundhed. Uret kan puls, EKG, vejrtrækning, iltniveau i blodet, søvn og fysisk aktivitet. Kort sagt et lægehold, der kan spændes på håndleddet.

Withings har lavet smart-ure længe. Det første, Withings Activité, testede vi allerede i 2015. Dengang, som nu, har Withings valgt et design fra den analoge verden, men tilføjet funktioner, der forventes af et high-end dykkerur. Disse omfatter en roterende krans i rustfrit stål med lasergraverede markeringer, der afspejler standardkoderne for dykkerpraksis og selvlysende Luminova visere, indikatorer og indeks, der gør det muligt at aflæse uret under svagt lys. Derudover kan det prale af en 30-dages batterilevetid og en vandmodstand på op til 10 ATM.

Holder øje med hjertet

Uret tilbyder omfattende og avancerede sundheds- og fitnessfunktioner. ScanWatch kan registrere, om en bruger har artrieflimmer takket være dens evne til at tage et EKG efter behov. Uret giver også brugerne mulighed for at identificere, om deres hjerterytme er langsom, høj eller viser tegn på arterieflimmer. Enheden kan overvåge pulsen gennem sin integrerede PPG-sensor og advare brugeren om en potentiel hjertehændelse, selvom de ikke føler hjertebanken, hvorefter ScanWatch beder brugeren om at optage et 30 sekunders EKG via urdisplayet.

Enheden kan også registrere vejrtrækningsforstyrrelser om natten ved at analysere iltniveauet i blodet, puls, bevægelse og vejrtrækningsfrekvens, indsamlet gennem ScanWatchs accelerometer og optiske sensorer.

Til sportsbrug kan ScanWatch tracke skridt, kalorieforbrænding, højde, træningsruter (via GPS i app’en), og kan automatisk genkende mere end 30 daglige aktiviteter såsom gang, løb, svømning og cykling.

Pris og tilgængelighed
ScanWatch Horizon er tilgængelig nu. Der er ikke oplyst nogen dansk pris, men med en pris på EUR 500 må vi regne med ca. 3.750 kroner. Uret fås med armbånd i både rustfrit stål og gummirem.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top