Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Hjælp din bedstemor

Med en ny app til iOS og Android kan børn og børnebørn dele billeder, adresser og andre informationer med bedsteforældrenes mobiltelefon.

Skrevet af / 28/02/2013 - 10:47
Hjælp din bedstemor

Østrigske emporia fremstiller seniorvenlige mobiltelefoner, og ligesom konkurrenten Doro, havde også emporia nyheder med på årets store mobilmesse i Barcelona.

Men for en gangs skyld var nyheden faktisk rettet mod yngre mennesker. I hvert fald for så vidt, at app’en emporiaME gør de yngre generationer i stand til at hjælpe familiens ældste medlemmer via mobiltelefonen.

emporiaME kommer både i en version til Android og en version til iOS og installeres på børnenes eller børnebørnenes smartphone. App’en fungerer ved at forbinde til seniormobilen emporiaCONNECT, som er en af de få seniormobiler, der kommer med 3G-baseret mobilt internet.

Læs også: Test af 6 seniormobiler

Via emporiaME har man mulighed for at dele for eksempel billeder med seniormobilen, og det vil i praksis sige, at man kan ringe til bedsteforældrene, som så blot skal tænde for mobilens højttaler, og så kan app’en overtage emporiaCONNECT og vise et slideshow med billeder på seniormobilens skærm.

Emporia Connect

Man kan også bruge emporiaME til at hjælpe de ældre på andre måder. Har det yngste barnebarn fået nyt mobilnummer? Intet problem, via app’en kan man pushe det nye nummer direkte til seniormobilens adressebog. Inviterer I bedstemor til middag på onsdag aften? Så kan emporiaME gemme aftalen direkte i seniormobilens kalender.

Det siger sig selv, understreger emporia, at den ældre helt selv kan bestemme, hvilke rettigheder andre personer gives til at ”overtage” seniormobilen via emporiaME.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top