TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hjælp din bedstemor

Med en ny app til iOS og Android kan børn og børnebørn dele billeder, adresser og andre informationer med bedsteforældrenes mobiltelefon.

forfatter
Publiceret 28/02/2013 - 10:47

Østrigske emporia fremstiller seniorvenlige mobiltelefoner, og ligesom konkurrenten Doro, havde også emporia nyheder med på årets store mobilmesse i Barcelona.

Men for en gangs skyld var nyheden faktisk rettet mod yngre mennesker. I hvert fald for så vidt, at app’en emporiaME gør de yngre generationer i stand til at hjælpe familiens ældste medlemmer via mobiltelefonen.

emporiaME kommer både i en version til Android og en version til iOS og installeres på børnenes eller børnebørnenes smartphone. App’en fungerer ved at forbinde til seniormobilen emporiaCONNECT, som er en af de få seniormobiler, der kommer med 3G-baseret mobilt internet.

Læs også: Test af 6 seniormobiler

Via emporiaME har man mulighed for at dele for eksempel billeder med seniormobilen, og det vil i praksis sige, at man kan ringe til bedsteforældrene, som så blot skal tænde for mobilens højttaler, og så kan app’en overtage emporiaCONNECT og vise et slideshow med billeder på seniormobilens skærm.

Emporia Connect

Man kan også bruge emporiaME til at hjælpe de ældre på andre måder. Har det yngste barnebarn fået nyt mobilnummer? Intet problem, via app’en kan man pushe det nye nummer direkte til seniormobilens adressebog. Inviterer I bedstemor til middag på onsdag aften? Så kan emporiaME gemme aftalen direkte i seniormobilens kalender.

Det siger sig selv, understreger emporia, at den ældre helt selv kan bestemme, hvilke rettigheder andre personer gives til at ”overtage” seniormobilen via emporiaME.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend