Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Harddisk fyldt med helium får mere plads

Det er ikke 1. april, så denne historie skulle være god nok. Fra næste år vil Western Digital markedsføre harddiske, som er fyldt med helium.

Skrevet af / 14/09/2012 - 13:03
Harddisk fyldt med helium får mere plads

Western Digital, som er et af de førende firmaer i verden inden for lagringsmedier, planlægger at lancere harddiske fyldt med helium. Ikke for at gøre dem lettere eller give dem fistelstemmer, men derimod for at forbedre ydelsen. Helium er nemlig en hel del lettere end almindelig luft, og ved at fylde harddisken med helium kan Western Digital nedsætte den luftmodstand, der opstår når harddisken arbejder.

Luftmodstand er lig med friktion, og at fylde helium i harddisken svarer altså nogenlunde til, at en cykelrytter barberer sine ben for at kunne køre hurtigere. Helt konkret vil de helium-fyldte harddiske blive to til tre grader køligere ved en hastighed på 7.200 rpm, end hvis de var fyldt med almindelig luft, og dermed vil harddisken bruge 23% mindre energi end ellers. Herudover kan ingeniørerne få plads til syv i stedet for fem plader inden i selve harddisken, og det betyder 40% mere kapacitet.

Tilsyneladende har Western Digital arbejdet på denne teknologi igennem længere tid. Problemet har været at forhindre heliumet i at sive ud fra harddiskens kabinet. Men den nød skulle være knækket nu, og det betyder også, at de nye, hermetisk lukkede harddiske kan bruges under mere ekstreme betingelser end førhen.

PC World, som var først ude med denne historie, regner med at vi kan købe de helium-fyldte harddiske fra næste år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top