TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Harddisk fyldt med helium får mere plads

Det er ikke 1. april, så denne historie skulle være god nok. Fra næste år vil Western Digital markedsføre harddiske, som er fyldt med helium.

forfatter
Publiceret 14/09/2012 - 13:03

Western Digital, som er et af de førende firmaer i verden inden for lagringsmedier, planlægger at lancere harddiske fyldt med helium. Ikke for at gøre dem lettere eller give dem fistelstemmer, men derimod for at forbedre ydelsen. Helium er nemlig en hel del lettere end almindelig luft, og ved at fylde harddisken med helium kan Western Digital nedsætte den luftmodstand, der opstår når harddisken arbejder.

Luftmodstand er lig med friktion, og at fylde helium i harddisken svarer altså nogenlunde til, at en cykelrytter barberer sine ben for at kunne køre hurtigere. Helt konkret vil de helium-fyldte harddiske blive to til tre grader køligere ved en hastighed på 7.200 rpm, end hvis de var fyldt med almindelig luft, og dermed vil harddisken bruge 23% mindre energi end ellers. Herudover kan ingeniørerne få plads til syv i stedet for fem plader inden i selve harddisken, og det betyder 40% mere kapacitet.

Tilsyneladende har Western Digital arbejdet på denne teknologi igennem længere tid. Problemet har været at forhindre heliumet i at sive ud fra harddiskens kabinet. Men den nød skulle være knækket nu, og det betyder også, at de nye, hermetisk lukkede harddiske kan bruges under mere ekstreme betingelser end førhen.

PC World, som var først ude med denne historie, regner med at vi kan købe de helium-fyldte harddiske fra næste år.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
God startmodel Et smart-ur til børn, som også er en mobiltelefon. Skræddersyet til at passe til både børnenes og forældrenes behov.
Apple lancerer ny streaming-tjeneste Den nye tjeneste har fokus på klassisk musik.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
3D er tilbage! Selvom kalenderen viser 2023 og ikke 2010, forsøger kinesiske ZTE sig med en ny tablet med brillefri 3D-skærm.
Løbere får nu Amoled-teknologi Forerunner 265 og Forerunner 965 sportsurene - de nyeste modeller i Forerunner-serien - er designet af løbere, til løbere. Og nu ser det ud til, at løberne er sultne efter Amoled-teknologi.
Følg Lyd & Billede