TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Harddisk fyldt med helium får mere plads

Det er ikke 1. april, så denne historie skulle være god nok. Fra næste år vil Western Digital markedsføre harddiske, som er fyldt med helium.

forfatter
Publiceret 14/09/2012 - 13:03

Western Digital, som er et af de førende firmaer i verden inden for lagringsmedier, planlægger at lancere harddiske fyldt med helium. Ikke for at gøre dem lettere eller give dem fistelstemmer, men derimod for at forbedre ydelsen. Helium er nemlig en hel del lettere end almindelig luft, og ved at fylde harddisken med helium kan Western Digital nedsætte den luftmodstand, der opstår når harddisken arbejder.

Luftmodstand er lig med friktion, og at fylde helium i harddisken svarer altså nogenlunde til, at en cykelrytter barberer sine ben for at kunne køre hurtigere. Helt konkret vil de helium-fyldte harddiske blive to til tre grader køligere ved en hastighed på 7.200 rpm, end hvis de var fyldt med almindelig luft, og dermed vil harddisken bruge 23% mindre energi end ellers. Herudover kan ingeniørerne få plads til syv i stedet for fem plader inden i selve harddisken, og det betyder 40% mere kapacitet.

Tilsyneladende har Western Digital arbejdet på denne teknologi igennem længere tid. Problemet har været at forhindre heliumet i at sive ud fra harddiskens kabinet. Men den nød skulle være knækket nu, og det betyder også, at de nye, hermetisk lukkede harddiske kan bruges under mere ekstreme betingelser end førhen.

PC World, som var først ude med denne historie, regner med at vi kan købe de helium-fyldte harddiske fra næste år.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend