TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hands on: Samsung Galaxy Camera

Samsungs hybrid af mobiltelefon og kamera kan være det første, lille, men vigtige skridt mod en ny kamerageneration.

forfatter
Publiceret 30/08/2012 - 23:59

Med digitaliseringen af kameraer åbner der sig mange muligheder. Moderne kameraer er allerede små computere med gammeldags betjening, mens smartphones er rene lommecomputere med skærmbaseret betjening.

Nogle kameraproducenter har allerede berøringsfølsomme skærme, som bruges til menuvalg, fokuspunkter og sågar til at tage billeder med, og en håndfuld kameraer har desuden opkobling til trådløst netværk. Via Wi-Fi. Men da er man afhængig af adgang til et trådløst netværk for at kunne uploade billeder.

I forrige uge lancerede Nikon Coolpix S800c, det første kamera som kombinerer trådløs tilslutning med det mobile Android operativsystem, således som vi kender det fra smartphones.

Men det har udelukkende Wi-Fi, hvilket altså betyder, at du kun kan overføre billeder, når du er i nærheden af et trådløst netværk.Samsung Galaxy Camera tager det hele et skridt videre. Her får man også 3G-adgang, så man kan overføre billeder via mobilnettet, uden at være afhængig af et trådløst netværk.

Læs mere: Samsung redefinerer kameraet

Kameraet er en hybrid af Samsung WB850F kompaktkamera, med 21 x zoom, 16 MP og integreret Wi-Fi – og så smartphonen Galaxy S III.

Forfra ser det ud som et WB850F – i sort eller hvid – med samme 21 x zoom, men bagfra ser det ud som en mobiltelefon.Samsung har samme 4,8 tommers trykfølsomme skærm her som på S III, men i en lidt enklere teknisk udgave, mens kameradelen bag skærmen skal være en fuldgyldig WB850F.

Med en vigtig undtagelse: Man styrer kamerafunktionen med en specieltilpasset udgave af Android version 4.1 – Jelly Bean – og har kun udløserknap og zoomknap på kameraet. Resten styres på skærmen.

Ifølge Samsung er OS´et ikke helt færdigudviklet, og det må vi håbe, det bliver, for under vores smugkig på kameraet var der klare mangler i fotomenuerne. Blandt andet var det ikke muligt at vælge blænde, hvis man havde valgt blændeprioriteret eksponeringsautomatik. Ikke uden at måtte bladre sig ind i menuerne igen. Skærmbilledet viser en grafisk fremstilling af ISO, eksponeringskompensation, blænde og lukker, som man nemt vælger ved at føre fingeren op eller ned på skærmen, men det var altså ikke muligt, når skærmen var i almindelig søgemodus.

Man tager et kamera og en mobiltelefon, og vups, har man en kameratelefon. Eller var det omvendt…

Lukkeren reagerer relativt trægt, og zoomfunktionen levede sit eget liv, typiske tegn på førproduktions eksemplarer, og vi regner med, at problemerne er poleret væk, inden produktet er i butikkerne engang i oktober.

Oplysninger om batteritid fik vi ikke, men der er grund til at tro, at Galaxy Cameras batteri må slås mellem behovet for eksponeringer og tilgængelig taletid, og at antallet af eksponeringer per ladning ikke vil ligge på niveau med de 300-400 billeder, de fleste kompaktkameraer klarer på en ladning.

Android-baserede kameramenuer vil vi garanteret se mere af i nær fremtid. Samsung Galaxy Camera er bare et skridt mod en ny kamerageneration. Men både et vigtigt og et spændende et.

Så må vi håbe, at kameraproducenterne ikke smider babyen ud med badevandet og glemmer kamerafunktionen i kommende generationers smarte kameraer.

Nogle gange er det gammeldags slet ikke så håbløst, trods alt.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend