Search
Generic filters

Gratiskrig på mobil i udlandet

Teleselskaberne konkurrerer om at tilbyde fri mobilsnak og datatrafik i ferien.

Vi bruger vores elskede smartphones som aldrig før, både til snak og data. Men går turen uden for landets grænser i ferien, forstummer snakken. Det kan nemlig blive en dyr omgang at bruge telefonen, når forbindelsen skal ske via et fremmed netværk, såkaldt roaming. Også selv om EU-regler gradvist har lagt låg over de mest blodige overtakseringer på mobilsnak i udlandet.

Siden juli 2014 har det således kostet 1,77 kroner i minuttet at bruge mobilen i andre EU-lande. Det er langt bedre end de 4,56 kroner i minuttet, som det kostede i 2007, men er man vant til at have fri taletid derhjemme, kan det komme som en overraskelse, at en times snak om vind og vejr fra stranden koster godt 100 kroner.

Men nu kalder teleselskaberne til priskrig i sommervarmen. Både 3 og Telia har meldt ud, at deres abonnenter vil kunne bruge mobilen stort set lige så lystigt som derhjemme, når de rejser udenlands i ferien. Fælles for de to selskabers tilbud er, at man kan ringe til danske numre fra hele Europa og surfe til 10 GB datatrafik på en måned. Skal man ringe til et udenlandsk nummer, er prisen dog den samme som før. TDC tilbyder også en lignende service, der dog kræver et særligt abonnement.

3LikeHome
Hos teleselskabet 3 har man fjernet roamingafgifterne i 24 lande på tale, SMS og data. Det sker med servicen 3LikeHome, der er inkluderet i de fleste af firmaets privat- og erhvervsabonenmenter. Kunderne kan ringe og sende SMS til alle danske telefonnumre og desuden surfe på samme betingelser som derhjemme i Belgien, Cypern, England, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hongkong, Irland, Italien, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Nordirland, Norge, Portugal, San Marino, Schweiz, Skotland, Spanien, Sverige, Tyskland, Wales og Østrig. For datatrafikken gælder dog en maksgrænse på 10 GB pr. måned.

Mobilen er blevet en så central del af mange danskeres hverdag, at de har meget svært ved at undvære dens fulde funktionalitet på ferien. Det bliver besværligt og en stærkt begrænsende faktor for ferien at skulle lede efter hoteller, restauranter og strandbarer med Wi-Fi. Netop derfor har vi droppet roamingafgifterne i 24 lande,” siger David Elsass, som er dansk direktør for privatmarkedet hos selskabet 3, i en pressemeddelelse.

Roam Like Home
Telia følger efter med servicen Roam Like Home, der giver fri snak, SMS, MMS og data i 25 lande: Spanien, Italien, Frankrig, Portugal, Grækenland, Tyskland, Østrig, Schweiz, Monaco, England, Skotland, Wales, Nordirland, Irland, Holland, Belgien, Estland, Finland, Liechtenstein, Letland, Litauen, Luxembourg, San Marino, Sverige og Norge.

Vi kender alle til bekymringen for ekstraregninger, når vi har været i udlandet. Det er den bekymring, vi vil komme til livs. Teknologien gør vores hverdag lettere og styrker vores oplevelser, og uanset om det er en rutevejledning via GPS’en, surfing på internettet eller deling af billeder på sociale medier, så bør geografi ikke begrænse os,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

I nogle af Telias abonnementer koster det 79 kroner eller 99 kroner ekstra at opføre sig som derhjemme i udlandet, mens man i andre kan slippe for at betale ekstra ved i stedet fravælge tjenester som Spotify, HBO eller Storytel.

Rejseklar EU
Hos TDC kan man også købe sig til relavtivt ubekymret mobilbrug i udlandet. Her hedder produktet Rejseklar EU, og er en del af de firmaets dyreste abonnement, der for 299 kroner om måneden tilbyder fri tale. Hos TDC kan man modtage opkald eller ringe hjem fra hele 33 lande uden ekstra beregning. Imens TDC topper på antallet af lande, er dataroamingen blot en hundrededel af konkurrenternes: 100 MB om måneden.

De 33 inkluderede lande er: Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Gibraltar, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

 

1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.