Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google på vej med Connected Flight Mode

Google arbejder med automatisk flytilstand og har søgt om patent på den bagvedliggende teknologi

Skrevet af / 16/07/2023 - 17:25
Google på vej med Connected Flight Mode

Ifølge patentansøgningen med titlen “Activating a Connected Flight Mode”, der er indgivet til World Intellectual Property Organisation (WIPO), har Google udviklet en teknologi, der automatisk kan registrere, når du er ombord på et fly, og som problemfrit omstiller dine bærbare enheder (smartphones, bærbare computere og tablets) til flytilstand, samtidig med at Bluetooth og wi-fi-forbindelse forbliver åben til brug på flyet.

I fremtiden behøver vi måske aldrig at skifte til og fra flytilstand på vores mobiler – de vil gøre det automatisk. Foto: Rudy & Peter Skitterians – Pixabay

Funktionen skal også automatisk kunne deaktivere automatiske sikkerhedskopieringer, app- og programopdateringer osv., og når du stiger af flyet, skifter enheden problemfrit tilbage til normal tilstand, genaktiverer mobilforbindelsen og gendanner standardindstillingerne.

Billede fra Googles patentansøgning “Activating a Connected Flight Mode”. Illustration: WIPO.

Da der er tale om et patent, er der ingen garanti for, at funktionen nogensinde bliver en realitet – Google og andre virksomheder indgiver jævnligt patenter, og kun en lille procentdel af dem ser dagens lys – men hvis Connected Flight Mode bliver lanceret, kan det blive en populær funktion for mange.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

0
Scroll to Top