Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google frigiver tidlig Android 14-version til udviklere

Hvis du er app-udvikler, kan du nu downloade den første version af Android 14. Her kan du se mange af nyhederne.

Skrevet af / 14/04/2023 - 22:34
Google frigiver tidlig Android 14-version til udviklere

Vi er knap nok begyndt at se mobiltelefoner med Android 13, før tidlige versioner af Android 14 dukker op på Googles udviklerblog. Tanken er, at de skal kunne teste, at deres apps virker, når den færdige version frigives, og at udviklerne skal kunne rapportere de problemer, de evt. finder.

Foto: Google

En af Androids akilleshæle er, at oplevelsen på en tablet er ret middelmådig. Dette på trods af den særlige Android 12L-version (som i Large screen). Med Android 13 og 14 kompliceres sagen yderligere. Tilsyneladende skal Google overtale udviklerne til at gennemgå og finjustere deres apps.

Regionale tilpasninger

For de af os, der foretrækker visse apps på ét sprog, og visse på et andet, er det en pine hele tiden at skulle sidde og skifte sprog på hele mobilen. Men i Android 14 kan du indstille det foretrukne sprog for hver enkelt app!

Foto: Google

Derudover kan du få målinger, temperaturer og ugens startdag på europæisk manér, selvom resten af ​​telefonen insisterer på at være amerikansk. Os, der brugte navigation i Google Maps i USA, og pludselig skulle kæmpe med ‘feet’ og ‘miles’, jubler!

Sikkerhed

Hvis du vil dele et billede gennem en app, du ikke rigtig stoler på, behøver du nu ikke længere give den adgang til alle billeder, men kun udvalgte billeder. Sådan som det også fungerer i *host host* Apples iOS.

Foto: Google

Hvis du har et forældet spil, som du ikke vil af med, bør du dog overveje, om du overhovedet skal opgradere. Android 14 vil nemlig blokere alle apps, der ikke er opdateret til Android 6 eller nyere. Dette skyldes, at de ofte er fulde af sikkerhedsproblemer.

Hjælpemidler

For dem, der har svært ved små tekststørrelser, kan du nu skalere størrelsen op til 200 procent. Og for at tekst, der allerede er stor, ikke bliver latterligt stor, skaleres lille tekst forholdsvis mere end stor tekst. Smart!

Foto: Google

Har man i stedet svært ved at høre sin mobils notifikations-bip, kan man nu modtage beskeder i form af en blinkende skærm, eller hvis den virkelig skal kunne ses, ved at aktivere blitzen.

Finpudsning af detaljerne

Bag kulisserne justerer Google på diverse småting, som skal gøre systemet mere effektivt, og som tilsammen skal give lidt længere batterilevetid.

Det forlyder også, at der bliver indbygget understøttelse af satellitkommunikation.

Foto: Google

Hvornår udkommer den rigtige version så? På Googles tidslinje kører beta-tests’ene indtil juni, og forfining af platformen i løbet af sommeren. Så… måske til efteråret?

Men hvad skete der med kage-navnene, som Android 8 Oreo og Android 9 Pie, spørger du måske? Bare rolig, de bruges stadig internt. Android 14 kaldes Upside Down Cake på Google-kontoret.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top