Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Glem 4G, nu kommer 5G

Samsung har nået en milepæl. Ingeniører fra den koreanske elektronikgigant har med en prototype opnået en download-hastighed på 1 gbps!

Skrevet af / 13/05/2013 - 18:26
Glem 4G, nu kommer 5G

1 gbps svarer til hele 125 megabyte i sekundet, og det er hurtigt, skulle vi hilse og sige. Til sammenligning downloader man med en helt almindelig 3G-forbindelse blot med 7,2 mbps svarende til 0,9 megabyte i sekundet.

De hurtigste mobilnetværk, som man som forbruger i dag kan få adgang til, er LTE-netværkene, som har en praktisk maks-downloadhastighed på cirka 70 mbps, selvom LTE-teknologien i princippet kan opnå hastigheder på op til 100 mbps.

Men med sin nye 5G-teknologi bevæger Samsung sig altså op i en helt anden liga. Ifølge det koreanske nyhedsbureau, Yonhap News Agency, har Samsung således opnået en hastighed på 1 gbps på et netværk på 28 GHz-båndet. Samsung har anvendt en prototype-mobil med hele 64 antenne-elementer for at opnå den høje hastighed.

Samsung har planer om at udrulle 5G-netværksteknologi til forbrugerne i Sydkorea i 2020.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top