TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Første Windows 8 mobiler fra Nokia

Nokias nye Lumia 820 og 920 er de første med Windows Phone 8.

forfatter
Publiceret 06/09/2012 - 09:08

Ved en pressekonference i New York i går eftermiddags præsenterede Nokia deres nye flagskibsmodel Lumia 920. På ydersiden minder den meget om tidligere Lumia 900, men den har fået en endnu mere barsk og reptilagtig skal og skærm.

Indeni er det en helt ny telefon, hvor alt er blevet bedre. Den har fået hurtigere processor, mere hukommelse, større og højere opløst skærm, full-HD video, NFC og mere kraftfuldt batteri.Det, som Nokia rykker på, er dog kameraet. Selv om det ”kun” har 8,7 megapixels, langt fra monsteropløsningen som 808 Pureview har, kalder Nokia selv dette for et Pureview kamera. Et af trickene, man har brugt for at kunne tage rystefrie billeder, selv ved lange lukkertider, er rystereducering i hardwaren. Man har faktisk formået at gøre hele kameraet fjedrende, ikke bare sensoren. Sammen med den lysstærke optik siges det at kunne tage skarpe billeder uden støj, selv i mørke omgivelser.

Skærmen er nu lige så stor og højopløst som hos konkurrenterne, men siges også at være 25 % lysere end dem, og er den hurtigste skærm fra Nokia. Den har også noget Nokia kalder ”Super Sensitive touch”, hvilket gør, at man faktisk kan anvende den trykfølsomme skærm med handsker på.

En anden interessant nyhed er den indbyggede støtte for trådløs opladning. Nokia kommer med to opladere til dette, en plade og et stativ, plus at der kommer tilbehør fra tredjepartsproducenter – blandt andet fra JBL en oplader, som også er en højttaler.

Lumia 920:
Operativ: Windows Phone 8
Processor: 1,5 GHz dual-core Snapdragon S4
Skærm: 4,5” 1280 x 960 IPS
Kamera: 8,7 MP Pureview + 1,2 MP
Hukommelse: 1 GB
Lagring: 32 GB + Skydrive
Batteri: 2.000 mAh
Størrelse: 130 x 71 x 10,7 mm
Vægt: 185 gramMan præsenterede også mellemmodellen Lumia 820, som har samme processor, men mindre og lavere opløst skærm, enklere kamera, mindre batteri og hukommelse. I modsætning til 920-modellen har den udskiftelig skal. Under skallen findes der plads til micro SD hukommelseskort for at kompensere for den mindre hukommelse, og den har også mulighed for trådløs opladning. Telefonen findes i farverne rød, gul, grøn, turkis, lilla, hvid og sort.

Lumia 820:
Operativ: Windows Phone 8
Processor: 1,5 GHz dual-core Snapdragon S4
Skærm: 4,3” 800 x 480 OLED
Kamera: 8 MP + VGA
Hukommelse: 1 GB
Lagring: 8 GB + micro SD
Batteri: 1650 mAh

Lokale priser og lanceringsdatoer kender vi endnu ikke.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend