TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Første kig på den nye Galaxy

Vi har gramset på Samsungs nye flagskibsmodel.

forfatter
Publiceret 15/03/2013 - 15:06

radio-city2-460x292

Køerne slangede sig gennem kvarteret, da verdenspressen blev samlet for at se lanceringen af Samsung Galaxy S 4 i Radio City Music Hall i New York.

JK-Shin-460x345

JK Shin, chef for Samsung Mobile, var tydeligvis meget stolt, da han gik på scenen for at præsentere den nye mobil.

Galaxy-S4-460x345

Vores første indtryk var, at den ligner forgængeren til forveksling. Der er nok ikke mange, som ved første øjekast overhovedet kan se, at det er den nyeste model, de har i hånden. Det er måske et problem, men tanken er formentlig, at det skal være åbenlyst og genkendeligt, at der er tale om en Samsung Galaxy S.

Galaxy-S4-hand-460x333

Når man så har telefonen i hænderne bliver man dog overrasket over, hvor tynd og let den føles. Den har trods alt en skærm på 5 tommer med en pixeltæthed på 441 ppi, hvilket gør at skærmen virker utrolig skarp. Selv meget små bogstaver er lette at læse.

Galaxy-S4-iPhone5-460x345

Og alligevel er det lykkes at holde størrelsen nede. Så meget større end en iPhone 5, som har en skærm på 4 tommer, er den faktisk ikke.

Galaxy-S4-Xperia-Z-460x345

Den er helt sikkert rundere og mere behagelig at holde i hånden end Sony Xperia Z.

Galaxy-S4-version-460x412

På indersiden finder vi ikke overraskende den nyeste Android-version og får at vide, at modelnummeret er GT-I9505.

Galaxy-gloves-460x331

Samsung har mildest talt proppet S 4 med sensorer. Udover de sædvanlige som accelerometer, lyssensor, kompas og gyroskop har S 4 således også termometer, barometer og fugtighedssensor. Samsung lover, at der kommer masser af fede apps, som anvender disse sensorer.

Desuden har telefonen en touch-skærm, som kan betjenes med vanter, men det er ikke alt. En såkaldt nærhedssensor gør, at man kan anvende Air Gestures for at betjene visse funktioner uden faktisk at røre ved skærmen. Man kan for eksempel lade fingeren hvile over billeder eller mails for at få et forhåndskig på indholdet. Meget praktisk, hvis man har våde eller fedtede fingre og ikke vil røre ved skærmen.

Galaxy-S4-translate-460x345

Vores indtryk er dog, at de største nyheder i S 4 ikke handler om hardware. Det er i stedet alle de smarte funktioner, som imponerede mest. For eksempel oversættelsesfunktioner, S-Translator, som både kan oversætte tekst til tale og tale til tekst. Eller oversætte tekst fra et billede, hvilken kan være utrolig praktisk, når man forsøger at tyde en menu på en restaurant i Japan!

galaxy-s4-camera-460x345

Kameraet har også fået nye funktioner som for eksempel at kunne fjerne en uønsket person fra et foto! Hvilket vi dog allerede har set hos Nokia Lumia. Man kan også anvende både det fremadrettede og det bagudrettede kamera samtidig, når man filmer eller tager billeder. For en gangs skyld kan fotografen også komme med i billedet. Og man kan tilføje små lydstumper til fotos – eksempelvis som en lille kommentar til sig selv eller som en hilsen til modtageren.

musik-460x345

Share Music lader brugeren kæde flere S 4-telefoner sammen for at anvende dem som stereohøjttalere – eller tilmed surround. Et fint lille partytrick, som vi synes godt om.

tv-guide-460x321

En IR-sender gør at man kan anvende telefonen som fjernbetjening og takket være en programguide bliver det tilmed lettere at finde det, man vil se.

Vores første indtryk af Samsung Galaxy S 4 er overvejende positivt, og vi ser virkelig frem til at teste den mere indgående. Det bliver spændende at se, om alle de smarte funktioner virker lige godt, som Samsung lover.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend